welke vogel kan ik het beste nemen?

ik zou graag een vogeltje willen maar ik ben niet zoon voorstander van opsluiten dus ik zou graag willen dat hij rond in de kamer kan vliegen (als ik thuis ben). ook ben een een mens die graag met het diertje knuffelt dus hij moet knuffelen ook leuk vinden. Ik ben bereid hem veel aandacht te geven. het lijkt me ook leuk om tijdens het leren een vogeltje over mijn boeken te zien lopen want dan is leren leuker! welk soort vogel kan ik het beste nemen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De beste keus zou een Agapornis (Lovebird) oftewel een dwergpapegaai kunnen zijn, heeft wel veel aandacht en gezelschap nodig....een zeer sociale vogel die je best als kuiken en niet uit een dierenwinkel neemt. Bedenk wel dat, als je afwezig bent, de vogel beslist in een kooi moet, dit terwijl je expliciet tegenstander bent van opsluiten... Tip: zoek zoveel mogelijk info over deze vogel of ga naar de bibliotheek en beslis dan na rijp beraad.

Bronnen:
http://www.agaporniden.be/agaporniden.htm

Een valkparkiet is ook een optie, deze zijn makkelijk handtam te maken, erg handelbaar en vriendelijk voor het hele gezin. Maar als je volgels en boeken wilt combineren raad ik je wel aan alle hoeken te beschermen, het zijn levende papierversnipperaars.

Bronnen:
http://www.licg.nl/767/dieren/vogels/vogel...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100