katers die tegen mijn achterdeur sproeien wat te doen?

wij hebben zelf 2 lieve poezen thuis die ook nooit buiten komen dus echte binnenkatten.
nu is het probleem dat er een zwarte en zwart witte kater in mijn achtertuin komen en tegen onze keukendeur aansproeien.. met als gevolg dat 1 van onze poezen voor de deur gaat plassen omdat de geur sterk te ruiken is.
wat kan ik nu doen?
ik word er wel een beetje gek van zo.
ik hou me katten binnen zodat er niemand last van heeft en door deze katers ik zelfs nu ook last krijg van me eigen katten help!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik vrees dat ik minder optimistisch ben. Wij hebben hetzelfde probleem. Wij hebben zelf een gecastreerde kater die trouwens wel gewoon de tuin in gaat maar hij is niet dapper genoeg om andere katten uit onze tuin te jagen. We hadden een kattenluik maar dat zit tegenwoordig op slot (onze kat draagt geen bandjes dus zo'n luik met een speciaal slot bleek geen succes) maar door ons luik kwam de hele omgeving (wat katten betreft dan) gewoon mijn huis binnen, tot de zolder aan toe liepen ze. Ik kwam soms thuis dacht ik dat ik in Artis was beland!!!!! Nu ze niet meer naar binnen kunnen piesen ze tegen de keukendeur etc. Sproeien met die antimiddelen helpt iets maar echt niet alles. en je moet het veel vaker herhalen dan erop staat. Ik zou het in ieder geval wel proberen. Omdat ze bij mij op hen dooie gemak door mijn tuin lopen ben ik zeer regelmatig bezig geweest er een flinke straal met de tuinslang overheen te spuiten en dat helpt wel iets want ze zijn niet meer zo dapper in mijn tuin. Ik heb er trouwens nu veel minder last van dan in de zomer. Ik zou je dus ook aanraden in de tuin te spuiten met zo'n anti-kat middel maar pas op, het stinkt vreselijk, ook voor mensen en dan maar duimen.....

bij een dieren winkel Gett Off spray halen en die op de achterdeur sprayen ...wedden dat de katers niet meer terug komen ... helpt heel goed...

Je moet het met een sterk ruikend schoonmaakmiddel heel goed schoonmaken. Daarna kan je er aluminiumfolie losjes overheen doen. Als daar tegen geplast wordt maakt dat een ritsel geluid en daar schrikt de kat van.

regelmatig water tegen de deur aan kletsen met een flinke scheut schoonmaakazijn hierin, aan de buitenkant he ;) de binnenkant van de deur kan je bespuiten met feliway spray. als dat je te duur is, kan je ook wattenschijfjes een paar maal langs de wangen van je meisjes halen (vanaf de mondhoek naar achter), en die op de deurpost plakken. ook dit een paar maal herhalen. deze aanwezigheid van feromonen geeft je poezen een veilig gevoel. succes!

Gewoon je eigen poezen laten steriliseren.Al komen ze nooit buiten die lucht verspreiden ze toch waar katers op af komen.

misschien kunt u in u tuin geurballen /mottenballen fijn maken met hamer en wat strooien[help erg goed] en bij de betreffende deur regelmatig wat kruidnagel daar hebben ze een hekel aanen binnen dus achter de deur iets zetten met lavendel zodat de kater u poezen niet kunnen ruiken, hopelijk werkt er iets veel suc6

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100