Kunnen mijn cavia's nu nog naar buiten?

Mijn 2 cavia's (bijna 1 jaar oud) zitten nu binnen in een onverwarmd, afgeschermd deel van de garage. Omdat het mogelijk is dat ik er allergisch voor ben (zie mijn vorige vraag) wil ik ze eigenlijk naar buiten doen. Kan dat nu nog, of is het al te koud en moet ik wachten tot het voorjaar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het ligt er een beetje aan hoe lang ze al in de garage staan en wat de temperatuur daar is. Als ze al een behoorlijke tijd daar verblijven en de temperatuur in de garage verschilt niet teveel met de buitentemperatuur (denk max 5 graden), dan zullen ze al wel een wat dikkere vacht hebben ontwikkeld en kunnen ze nog naar buiten. Zorg voor een goed, ruim buitenhok, niet in de volle zon (zomers) en niet op de wind. Het hok moet minimaal een halve meter van de grond staan. De buitenzijde van het nachtverblijf kan je eventueel nog extra isoleren met plastic, om tocht te voorkomen. Met een goede, dikke laag bodembedekking met zaagsel en flink veel hooi. Er moet een nachtverblijf zijn met ruime hoeveelheid hooi. Verschoon het hok regelmatig. Vochtige bodembedekking wordt erg koud en kan bevriezen. Let ook op dat de waterbak/ drinkfles niet bevriest. En geef niet meer groente dan ze direct opeten, anders bevriest dit ook. Bij erg lage temperaturen kan je een kruik of warmwaterfles in het nachthok leggen. De weersvoorspellingen geven aan dat eind van deze week de temperaturen flink gaan dalen, dus maak de kruik maar alvast klaar!

Je moet ze wel langzaam wennen aan bepaalde temperaturen, als je er echt allergisch voor ben kan je misschien een betere oplossing zoeken voor ze? Bijvoorbeeld een advertentie ophangen in de supermarkt

Bronnen:
http://www.kleineknaagdieren.nl/cavias/hui...

Nee, het is nu te laat in het jaar, want ze hebben nog geen wintervacht aangemaakt. Waar moet je op letten als u de cavia’s buiten wil houden: Begin hiermee in het voorjaar als de vorst uit de lucht is en de temperatuur boven de 5/7 graden dan kunnen de cavia’s voor het eerst naar buiten in het najaar gaan ze dan een dikkere vacht maken. Zorg altijd dat de cavia’s de beschikking hebben over een ruim geïsoleerd hok waar ze kunnen schuilen voor regen en bij erg koud weer met lekker veel hooi zodat ze daar in kunnen kruipen. Hou ook rekening met roofdieren zoals vogels en zwerfkatten het beste is om een net te spannen over hun uitloop.

Yep, dat kan. Je moet ze wel eerst laten wennen aan de buitentemperatuur. Wij hebben de cavia's het hele jaar door buiten. Ze zitten in een uitloop tussen de bamboestruik en hun hok staat onder een afdakje en ze kunnen naar binnen en naar buiten wanneer ze maar willen. Nu in de winter ligt er wel een dik pak stro in en rondom het hok, en we zorgen er ook voor dat wind, regen en sneeuw niet naar binnen kunnen (dmv een oud rieten rolgordijn). Water uiteraard iedere dag controleren en bij flinke kou kun je een warme kruik in het hok leggen. Maar het kan dus prima!

Cavia's buiten houden Als je je cavia alleen in de zomer buiten wilt zetten op het gras, kan dat als het ongeveer 15 graden is buiten. In het begin kan je ze alleen overdag buiten zetten, als het ook 's nachts boven de 10 graden is dan kunnen ze ook 's nachts buiten blijven. Ze moeten weer binnengehaald worden als het beneden de 10 graden wordt. Cavia's kunnen in principe goed tegen kou. Ze kunnen dus ook het hele jaar buiten gehouden worden, mits ze daar aan gewend zijn. Een cavia kan natuurlijk niet zomaar als hij al jaren binnen heeft gezeten opeens naar buiten verhuizen in de winter! Een cavia die nog niet gewend is aan buiten leven, kan in de zomer buiten worden gezet en dan langzaam wennen als het kouder wordt. De plaats van het hok is wel belangrijk. Zet het hok nooit op een plaats waar de hele dag de zon op staat, want cavia's kunnen slecht tegen warmte. Ook kan het het beste op een luwe plek worden gezet (daar waar niet de wind vandaan komt). Als de cavia zowel overdag als 's nachts in het buitenhok zit dan moet er een nachthok aan zitten waar de cavia droog en tochtvrij kan zitten. Als het vriest dan moet het nachthok lekker vol met stro en hooi worden gelegd. Het drinkwater moet vaak worden ververst omdat het bevriest. Ruim restjes van groente snel op want als het bevroren is en de cavia eet er van dan krijgt de cavia diaree. Aan te raden is om een cavia die buiten zit altijd samen te houden met een andere cavia ten eerste omdat een cavia een sociaal dier is en ten tweede omdat ze dan in de winter warmte hebben van elkaar.

Cavia's moet je minimaal op 10 graden houden. Vooral met tocht krijg je een gevoelstemperatuur die veel lager is, dat is funest6 voor ze. Daarentegen is bedomte en vochtige lucht alsmede uitdampende benzine etc. (garage) erg schadelijk voor cavia's. Het is maar een idee, maar kun je ze niet beter aan een ander baasje geven? ze hebben immers aandacht nodig en in de garage, verstoken van contact is het wel erg eenzaam voor ze. Binnenkort is het SINTERKLAAS, is het een idee ze -in overleg met de ouders- aan verstandige en lieve kinderen te geven? Is het voor allemaal feest. Het zal je geen vreugde doen de diertjes in de koude garage zien te vernikkelen. Sterkte.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100