waarom zet mijn oppaskat zijn nageltjes heel zachtjes in mij?

Mijn oppaskat zit graag op schoot bij me. Hij nesteld zich helemaal op schoot en zit dan druk te spinnen. Af en toe voel ik ineens heel langzaam en zachtjes zijn nagels door mijn trui heen prikken.. Daarbij kijkt hij me ook 'vreemd' aan.. Van dat gevoel krijg ik kippevel, doet geen pijn. Waarom doet ie dat? Zal hij ineens kunnen aanvallen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat betekent dat hij aan het genieten is. Het is afkomstig van de beweging die kittens maken als ze melk drinken bij hun moeder; ze drukken dan met de pootjes naast de tepel om de melk beter te laten vloeien. Als katten dit op latere leeftijd nog steeds doen kan dit betekenen dat ze te vroeg bij de moeder zijn weggehaald.

Hm.. Kan de kat gewoon enorm aan het genieten zijn? Ik herinner het me ook wel van onze katten dat ze af en toe opeens verrast waren als ze een tikje kregen als de klauwen te diep in de arm werden gezet. Dit vind ik op [http://www.seniorennet.be/Pages/Huisdieren/Katten/opvoeden.php] Laat het kind, de kat aaien. Poes zal laten zien dat ze op haar gemak is bij het kind door kopjes te geven, te spinnen, met voorpootjes te “kneden” of te likken (het teken dat poes zich uitermate goed voelt bij de persoon in kwestie).

Dan vindt ie je lief (:

Helemaal eens met novembergraye, behalve dat laatste : Dat ze te vroeg bij hun moeder weggehaald zouden zijn, hoeft helemaal niet. Onze poes heeft 4 jongen die bijna volwassen zijn nu en soms nog drinken bij hun moeder, maar ze vertonen precies het beschreven gedrag bij mij. Kennelijk hebben ze het dan gewoon naar hun zin en maken inderdaad "pompende" bewegingen met hun voorpootjes om de melk beter te laten vloeien ( uit mijn trui ).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100