Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Onderzoekers keken naar welke factoren de typesnelheid bepalen. Op basis daarvan geven ze deze vijf tips aan mensen die hun techniek willen verbeteren:
• Probeer typefouten zo veel mogelijk te vermijden, want het herstellen daarvan kost je veel tijd.
• Kijk naar het beeldscherm, niet naar je vingers. Door je ogen op het scherm te richten kun je eventuele foutjes sneller zien én train je jezelf om veelgebruikte lettercombinaties te automatiseren.
• Gebruik verschillende vingers voor opeenvolgende lettertoetsen, in plaats van één vinger van de ene toets naar de andere te verplaatsen. Zo kun je terwijl je de ene letter intypt alvast de volgende toets indrukken. Deze techniek wordt ook wel rollover genoemd.
• Doe af en toe een online typetest om te zien waar je sterke en zwakke punten liggen. Let er wel op dat het een test is waarbij je steeds nieuwe zinnen moet typen, anders zijn de uitkomsten niet betrouwbaar.
• Blijf bewust oefenen met wat je geleerd hebt, zodat je niet terugvalt in je oude gewoonten.

Zie ook:
https://nl.wikihow.com/Sneller-typen
https://www.want.nl/snel-foutloos-typen-7-tips/
https://www.ticken.nl/typecursus/typetest.html
(Lees meer...)
Toegevoegd op 26 november 2021 10:38: tekst
SimonV
2 jaar geleden
Pieterke
2 jaar geleden
Prima antwoord. Ik heb vroeger geleerd op muziek te typen. Dat leert je regelmatig te typen waardoor je ook meer snelheid kunt ontwikkelen. Ik weet niet meer welke muziek daar toen voor gebruikt werd, het zal niet op elke muziek kunnen.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding