Staan de 2 eerste cijfers van een ip adres voor een plaats?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, de cijfers van een IP adres geven geen wezenlijke informatie. Dat je toch bij een ip adres een lokatie kunt zoeken komt doordat de instanties die ip ranges uitgeven registreren waar de ontvanger zit. Deze gegevens worden gemakkelijk verstrekt en zodoende kun je aan een ip-adres (met ong. 95 % nauwkeurigheid) aan een ip adres aflezen waar iemand ongeveer zit (Bij mij zaten twee sites er toch 30 km naast)

Landen hebben eigen IP adres blokken toegewezen gekregen: http://www.ipdeny.com/ipblocks/ http://www.ipdeny.com/ipblocks/data/countries/ 'de eerste twee cijfers van een IP-adres' Is trouwens een onjuiste voorstelling van zaken, omdat het eerste getal van een IP-adres ook kan beginnen met slechts één cijfer vooraleer je bij het volgende getal in het IP-adres bent aangekomen. Echter ook als je alleen naar het eerste getal kijkt, kan je daaruit niet een land afleiden omdat dat getal nl. in meerdere landen voorkomt. Bij IPv4 lopen de IP-adressen van 0.0.0.0 t/m 255.255.255.255. Zie ook: http://www.ipaddresslocation.org/ Als je daar bij het vakje "Enter an IP address for IP2location lookup to check and find its flag country and location:" een IP-adres invult, kan je ongeveer kijken waar dat IP-adres zich bevindt. Het is niet exact. Exacte gegevens kan je alleen krijgen bij een provider als een rechter daar toestemming voor heeft gegeven (of als zaken zoals SOPA, ACTA en CISPA (http://www.nujij.nl/internet/weer-een-nieuwe-big-brother-wet-cispa.16457614.lynkx) er doorheen zullen komen; dan zullen stichtingen zoals BREIN, RIAA etc. zonder tussenkomst van de rechter je NAW-gegevens kunnen opvragen aan de hand van IP-adressen).

Vaak zijn de eerste cijfers aan werelddelen verbonden. Dit is in het volgende plaatje wel goed in kaart gebracht. http://imgs.xkcd.com/comics/map_of_the_internet.jpg

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100