Wat zijn software en hardware eigenlijk?

Wat is software en wat is hardware?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

software zijn de programma's zelf voor de pc en hardware zijn de dingen die je op je pc kan aansluiten, zoals een webcam, boxen, een muis, toetsenbord etc.

Software is tekst(code) en hardware kan je in je handen houden. Een cd is hardware met software erop. Toegevoegd na 2 minuten: Niet alleen randapparatuur maar ook CPU, GPU, cd-drive. Hardware moet je kopen, de rest kan je downloaden (Linux, Firefox, en andere vrij verkrijgbare software). Toegevoegd na 11 minuten: GV heeft een categorie software en een categorie besturingssystemen en een categorie games, het is echter allemaal software.

Software is een programmaatje Hardware is alles wat je kan aanraken van de computer (ezels bruggetje.. als je het gooit en het is hard, dan is het hardware). Voorbeeld: Firefox browser is software Het toetsenbord van je computer is hardware.

Software zijn bijvoorbeeld games. Hardware hetgeen waar je de software op gebruikt, (computers etc.) Toegevoegd na 38 seconden: Webcams, printers.

Software zijn programma's voor je computer en hardware zijn apparaten, Met hardware (ook wel: apparatuur) worden in de computertechniek alle fysieke componenten aangeduid die in een computer een rol spelen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Hardware

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100