hoe verander ik mijn besturingssysteem?

Ik heb Windows Vista, maar er is een leuk spel op de computer, wat voor windows 95,98 en hoger is gemaakt. Hoe verander ik mijn besturingssysteem naar windows 98,95?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De beste oplossing is virtualiseren. Dan kun je gewoon Windows 98 draaien onder Vista in een box.

Bronnen:
http://computertotaal.nl/tag/virtualiseren...

Windows Vista is "hoger" dan Windows 95 en 98. Werkt het niet met Vista?

Je kan dit spel waarschijnlijk spelen op vista, de minimale eis is Windows 95/98. Hier voldoe je dus aan. Eventueel kan je het spel opstarten via de compatibiliteitsoptie, via je rechtermuisknop.

Als het spel voor Windows 95 (NT 3.51) en 98 is gemaakt, zal het ook werken op Windows 2000/XP/VISTA/7. En let op! Vista is het op één na nieuwste besturingssysteem van Microsoft; hier werken veel programma's op. Maar Windows 95 is inmiddels 16 jaar oud; hier zal niet veel meer op werken...

Je kan het spel in Vista ook uitvoeren in de compatibiliteitsmodus van een oudere Windows versie. Dit doe je als volgt: 1. klik met de rechter muisknop op de snelkoppeling waarmee je het spel opstart en kies voor EIGENSCHAPPEN 2. Open de tabblad "Compatibiliteit" 3. Zet een finkje bij "Dit programma in deze compatibiliteitsmodus uitvoeren" 4. Selecteer de oude versie daaronder en sluit het scherm af met "OK" Dit zou zo moeten werken.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100