Ik heb windows 10 geinstaleerd, er staat aangegeven dat er beveiliging op is. Heb ik dan geen ander antivirus programma nodig?

Ik had tot nu toe het antivirus programma Norton, was daar heel content van.
Ik vraag mij af of ik goed beveiligd ben met hetgene wat je gratis krijgt bij windows 10

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op zich is het goed dat Microsoft iets heeft ingebouwd voor gebruikers die zelf niet de verantwoordelijkheid (blijven) nemen over de beveiliging van hun eigen pc en bestanden. Helaas laat de kwaliteit van Windows Defender te wensen over. Microsoft zelf geeft regelmatig in interviews en in officiële documentatie aan dat Windows Defender slechts een basisbescherming biedt. Dit blijkt ook keer op keer uit de vergelijkende testen, bijvoorbeeld van het vermaarde testinstituut AV TEST en de Consumentenbond. Bijna zonder uitzondering is Windows Defender de afgelopen jaren als slechtste uit de testen gekomen, waarbij detectiepercentages van 60 à 70% werden gehaald (ter vergelijking: nagenoeg alle betaalde beveiligingspakketten scoren meer dan 90%). Daarmee is duidelijk dat je beter af bent met een ander beveiligingspakket dan Windows Defender. Je zou dus kunnen overwegen terug te gaan naar Norton. Of over te gaan op Avira, Avast! of AVG. Dat zijn momenteel de beste gratis virusscanners.

Bronnen:
http://www.pcmweb.nl/partner/heb-ik-een-ex...
http://www.zdnet.be/nieuws/170010/armzalig...

Zelf gebruik het gratis programma 'Avast'. Dit werkt prima. Ik gebruik het liefst niet 'Windows Defender', omdat het minder veilig is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100