Is het handig om een scan van je paspoort op internet te bewaren? Bij een speciaal daarvoor gemaakt gmail account bijvoorbeeld?

Je zou dan dat gmail account voor niets anders gebruiken, en het adres aan niemand doorgeven.
Of is dat echt onveilig?
En wat zou iemand met een scan van je paspoort kunnen mispeuteren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat zou kunnen, evenals je rijbewijs. Zelf zet ik mijn vliegtickets er altijd op, voor het geval ik dit kwijtraak. Dan kun je vanuit het buitenland altijd bij je tickets voor de terugreis.

Eerlijk gezegt zie ik het nut er niet van in, en ja je loopt de risico dat jouw paspoort word nagemaakt. Hackers kunnen veel, je loopt onnodig risico

Nou, ik denk dat het niet zo handig is want volgens mij kun je te makkelijk inbreken op zo een account. (: Ik denk dat dat toch gewoon echt for real moet blijven en niet digitaal want er kan té makkelijk mee geprutst worden.

Bronnen:
le brein

Ja natuurlijk is dat handig. Stel: je gaat op reis en je paspoort wordt gestolen. Dan is het handig om een kopie achter de hand te houden die je nooit kwijt zult raken. Ik heb het gewoon in mijn eigen gmail-account staan, een soort reismapje. Daarin bewaar ik ook reispolissen e.d. En een handige Harry kan vast iets met je paspoortkopie, maar ik kan me niet voorstellen dat hij er iets mee kan doen waar jij grote gevolgen van ondervindt. Je moet voor zoveel doeleinden kopiën inleveren van je paspoort..

Ik heb zelf ook altijd een scan van mijn paspoort in de mail staan als ik op reis ben, net als de vouchers en tickets. Ik haal het er weer af wanneer ik in nederland terugben. Ik doe ook altijd een kopie van alles in mijn ruimbagage, mocht mijn handbagage kwijtraken oid dan heb ik iig alles nog daarin. Uiteindelijk zal het weinig zin hebben omdat je toch in het buitenland bij de ambassade officiele papieren moet halen om weer weg te kunnen uit het land, maar het is een geruststellend idee. Echt onveilig lijkt het mij overigens niet, iig niet op de manier die ik doe, bij het continu laten staan van je paspoort is het risico daar dat je vergeet de nieuwe kopie erop te zetten. Met een scan kun je overigens weinig verder. Hier in NL wordt ook overal een origineel gevraagd. Er staat ook geen adres e.d. in, dus je hebt maar een klein stukje van een heleboel gegevens.

Ja, da's zeker heel handig. Voor de Russische of Oost-Europerse georganiseerde misdaad en dergelijke dan, bijvoorbeeld. Die hebben nl. letterlijk miljoenen Windows-PC's in hun macht (botnets). Als mensen dan via zo'n gebotnette PC inloggen, kunnen die criminelen indentiteitsdiefstal plegen. En je gegevens verkopen voor $3 per stuk op de zwarte markt. Precies zoals nu ook al gebeurt. En dan vooral met creditcard-gegevens: die kan je gewoon voor een paar dollar online aanschaffen. In g-r-o-t-e getale. Je kan zelf opgeven hoeveel creditcard-nummers je wilt aanschaffen. Duizend is geen enkel probleem.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100