Wat is het risico als je IP adres online word getoond?

In een discussie op een forum word door programma Speccy(Piriform Speccy) een overzicht van mijn hardware getoond o.a mijn IP adres en Subnet mask, loop ik daar een veiligheid risico?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je IP-adres kan altijd wel bekend zijn of worden. Daar kun je niet aan ontsnappen. Het kan wel zijn dat je daarmee de aandacht trekt van een hacker die dat IP-adres dan kan gaan gebruiken om een zgn portscan te gaan doen. Het zou hier teveel ruimte vragen om dat uit leggen en dus kijk eens op http://nl.wikipedia.org/wiki/Portscan Aan zulke aanvallen (want dat is het feitelijk) is elk IP-adres een mogelijk slachtoffers. Hackers voeren zo'n portscan vaak automatisch uit op hele reeksen IP-adressen om te zien of ze "beet" kunnen krijgen. De routers van sommige providers geven een log weer om te zien wat er zoal gebeurt. Als je dat kunt zien dan zul je zien dat je router meermalen per dag wordt aangevallen. En vanaf welk IP-adres dat gebeurt. Je kunt dat IP-adres dan gaan pesten door een tegenaanval. Meestal heeft dat weinig zin want juist inbrekers weten hoe ze hun huis kunnen beveiligen maar om je frustratie even af te reageren kan het heel heilzaam zijn ;)

Niet echt iedere website die jij bezoekt weet je ip adres. Het zegt welke stad/wijk je zit maar is niet nauwkeurig genoeg om je preciese locatie te laten zien.

Je locatie kan worden getraceerd met je IP, het is moeilijk om je exacte locatie te weergeven want meestal zie je alleen de stad waar je je bevind of in welke wijk maar als je over de goede materialen beschikt kan er ook worden getraceerd waar je precies woont maar die materialen zijn erg duur en weinig particulieren beschikken over deze materialen, de politie heeft dat wel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100