muis beweegt uit zichzelf. Hoe kan dat?

Ik heb af en toe dat mijn cursor muis vanzelf beweegt. En "hij klikt" ook steeds op de rechter muisknop. Super irritant! Muis eruit gehaald. Geen verschil. En na ongeveer een uurtje hield het ook zomaar ineens weer op. Alsof iemand mijn laptop op afstand bestuurt en op mijn pc kijkt. Maar de bewegingen lijken wel volkomen willekeurig. Inmiddels antivirus en firewall geinstalleerd. Maar ik vind het toch een eng idee! Kan iemand mij helpen wat betreft oorzaak en verhelpen van het probleem. Bij voorbaat heel hartelijk dank!

Toegevoegd na 7 minuten:
Toevoeging: het is ook niet mijn touchpad. Die raak ik helemaal niet aan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Mogelijk geeft je touchpad problemen. Weet je zeker dat je daar niet toevallig met je hand tegenaantikt? Waarschijnlijk kan je bij de instellingen van je touchpad aanvinken dat die wordt uitgeschakeld als je een USB-aanwijsapparaat (b.v. een muis) in je laptop steekt.

Kan i.d.d. met touchpad te maken hebben. Als er vuil tussen de randen zit kan hij vreemd reageren. Het is ook mogelijk dat het rode lampje van de muis op een ondergrond met rood ligt en precies op de grens met een andere kleur. Gebruik een effen muismat (of een schrijfblok onderste boven) en kijk nog eens. Toegevoegd na 1 minuut: Als er vuil tussen de knoppen zit werkt het ook niet lekker. Maak ook eens de onderkant bij het lampje en de lens goed schoon.

Je zou je touchpad is kunnen uitschakelen om dit geheel uit te sluiten als probleem. Anders een andere muis testen en/of de drivers van je touchpad updaten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100