Kunnen er vervelende gevolgen ontstaan wanneer je een muis op een Imac aansluit ipv het trackpad te gebruiken?

De baas beweert dat je via de muis virussen op de Imac kunt overbrengen. Mij lijkt dat onwaarschijnlijk. Een usb mag ik daarentegen wel inpluggen. Zijn er nadelen/vervelende gevolgen aan/bij muisgebruik bij de imac?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Laat je baas maar eens een bron aandragen voor die bewering. Zowiezo bestaan er geen virussen voor OSX, daarnaast wordt bij het aansluiten van een muis een generieke driver geïnstalleerd die al in OSX zit. Er wordt geen malware in welke vorm dan ook geïnstalleerd. "Een usb mag ik daarentegen wel inpluggen." Bedoel je een usb-stick? Juist dan kun je malware op je pc krijgen. Let wel; ook al bestaat er geen virus voor OSX, er bestaan wel andere vormen van malware die net zo goed schade kunnen toebrengen aan het systeem.

Een muis slaat geen gegevens op, het enige wat het doet is de bewegingen van jouw hand vertalen naar de beweging van de muis op het scherm. De kans dat je via een USB stick een virus van de ene naar de andere PC/Mac overdraagt is vele male groter. Je kunt met een gerust hart tegen je baas zeggen dat hij ongelijk heeft.

Nee hoor. Een muis kan je gewoon gebruiken. het slaat niets op, maar misschien dat hij een spionageroman te veel heeft gelezen... (theoretisch zou je wel iets geks met een muis kunnen doen, maar dat gaat echt héél ver). Een USB stick heeft echt een opslaggedeelte en de data die daarop staat kan wel schadelijk zijn. Dus als de énige reden is dat de muis virussen kan overbrengen, dan moet hij/zij echt even gaan nadenken of dingen opzoeken want USB sticks is oneindig veel gevaarlijker (daar zit namelijk een reeele kans dat er een virus op zit, bij de muis is deze kans dus niet reeel).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100