Hoe krijg ik die virussen van mijn computer af?

Ik heb op dit moment heel veel last van allerlei virussen en dingen op mijn computer, weet iemand een goed en gratis programma waarmee ik dit weg kan halen? Ook zit opeens regclean pro en SppedUpMyPc op mijn computer en krijg ik telkens op google chrome manieren te zien hoe ik gratis geld kan verdienen enzo. En is dit bericht echt(zie afbeelding)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een goede virus scanner downloaden. Een goede heb je al voor 30 euro.

Ja, je hebt een virus, Advanced System Protector IS een virus, dat zich voordoet als een scanner: http://zondervirus.nl/advanced-system-protector/ Op de genoemde site staan ook instructies om deze te verwijderen. Je hebt dus geen 800 infecties, maar gewoon dit programma dat nepmeldingen geeft en je pc trager maakt. Toegevoegd na 2 minuten: Microsoft Security Essentials is een virusscanner, zet die er eens op als je nog geen scanner hebt: http://windows.microsoft.com/en-us/windows/security-essentials-download Laat daarnaast ook eens Spybot Search & Destroy draaien: http://www.safer-networking.org/mirrors/

Download AVG virusscanner ik heb het al jaren en het werkt prima! Gebruiksvriendelijk en gratis!

De beste virus scanner is Eset smart security. Deze is altijd up-to-date met de laatste firmare om virussen tegen te gaan. de kans dat je hiermee een virus krijgt is minuscuul. Eset haalt ook virussen heel snel weg en daad werkelijk alle virussen als je een diepe scan uit voert.

Bronnen:
Eset

Advanced System Protector is een zogenaame PUP of ongewenst programma en wordt meestal op je pc geïnstalleerd samen met freeware of shareware. Je kan het verwijderen door te gaan naar Start>configuratiescherm>software of programma's en onderdelen en verwijder het daar. Voor Speedup zie de bron met instri=uktie voor verwijderen van Uniblue software. Kijk daarna of je nog meer ongewenste malware besmettingen hebt. Sluit je browser en scan je pc met MalwareBytes https://www.malwarebytes.org/free . Scan na verwijderen van de malware je pc voor de zekerheid ook op virussen met een goede virusscanner. Betalen voor virusscanners is niet echt nodig. Uit tests blijkt bijvoorbeeld Panda Security: Cloud Antivirus FREE of Avast prima gratis virusscanners zijn beter beschermen dan de Windows Defender van Microsoft. Gebruik een gratis virusscanners wel in combinatie met de standaard Windows firewall. Toegevoegd na 9 minuten: Nog een tip om problemen te voorkomen in de toekomst: Let bij software installaties altijd goed op. Bij met name gratis software moet je het aanbod voor installeren van extra’s zoals extra programma's, toolbars, browsers en dergelijke uitvinken bij het installeren.

Bronnen:
http://www.testgoed.nl/gratis-virusscanner
http://www.uniblue.com/nl/support/faq/unin...

Als je eigen virus/malware scanner(s) niet adequaat zijn kun je sites als http://pchelper.nl/hulp-bij-malware-virussen-40/stappen-die-je-moet-doen-voordat-je-4403/ of http://www.nucia.eu/forum/threads/12-!!!-BELANGRIJK-!!!-Lees-dit-bericht-voor-je-een-bericht-plaatst! bezoeken voor uitgebreide hulp. Je doorloopt dan een stappenplan waarmee je doorgaans al een hoop verwijderd. Waar logjes van geplaatst worden waar de kenners aan kunnen zien of er nog dingen zijn blijven hangen. Waarop gespecificeerde instructies kunnen worden gegeven. Hieronder worden nog wat opties genoemd om infecties voortaan te voorkomen. http://www.nucia.eu/forum/threads/55-Het-voorkomen-van-spyware-infecties-en-browserhijacking http://users.telenet.be/marcvn/spyware/infecties-voorkomen.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100