Wat is het beste antivirusprogramma?

Zelf heb ik ESET NOD32, maar ik weet niet of dat voldoende is. Dus vraag ik me af wat ECHT het beste antivirusprogramma is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er is weinig verschil en testen spreken elkaar eerder tegen dan dat ze elkaar aanvulllen. Onderstaande link en test is recent (en mogelijk gekleurd vanwege de advertenties). In mijn optiek is het vooral belangrijk wat je wilt. Wil je de beste gratis virusscanner, of wil je betalen én support. Ik ben zelf op NOD32 uitgekomen omdat deze het minst conflicteert in het systeem, maar dat is ook maar een subjectieve mening. In 2009 heeft de consumentenbond nog een test gedaan en kwam tot het advies in het onderste plaatje. Toegevoegd na 4 minuten: Overigens is NOD32 niet getest door de consumentenbond. Waarschijnlijk omdat dit pakket zich ook richt op de zakelijke markt. Overigens is het voor een thuissituatie soms handiger om een alles in een internetbeveiligingspakket te kiezen. Een antivirusprogramma is namelijk niet het enige wat je moet regelen om je PC te beveiligen. De meeste consumentenpakketen bieden daarom suites en in de onderstaande testen zie je ook terug waarin deze suites zich van elkaar onderscheiden. Toegevoegd na 21 minuten: Zeer goede diepgaande testen: http://www.av-comparatives.org/

Bronnen:
http://anti-virus-software-review.toptenre...
http://www.av-test.org/
http://www.consumentenbond.nl/test/elektro...

Volgens mij is er niet een hét beste. Ik heb McAfee op m'n windhoos PC, en ben daar tevreden over. Mijn man heeft op z'n windhoos laptop de gratis Antivir en is daar zeer tevreden over. Op m'n MacBook hoef ik geen antivirus programma en daar ben ik het allertevredenst over :-)

Als je een virus hebt, moet je SpyHunter proberen!

Bronnen:
M'n vader

Kaspersky antivirus is waar mijn persoonlijke voorkeur naar uit gaat. Draait goed, weinig valse meldingen en ook niet geheel onbelangrijk; je pc prestaties lopen niet zo drastisch achteruit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100