Ik bied het een en ander te koop aan via de bekende website, kan het kwaad als mensen mijn naam en rekeningnummer hebben?

Ik heb nu iemand die wil iets kopen van mij, en hij wil graag dat ik het naar hem opstuur.

Dat vind ik geen probleem, want dat doe ik vaker. Maar ik wacht altijd totdat ik het geld heb, en dan stuur ik iets op.

Deze persoon schrijft, in slecht engels, dus misschien is het een buitenlands iemand die slecht is in engels....of een fraud!

Als ik hem nu mijn rekening nummer, naam en woonplaats geef, zodat hij geld kan overmaken. Kan hij dan verder nog iets met die gegevens doen? Frauderen ofzo?

Ik heb ook paypal, maar misschien wil hij daar geen gebruik van maken.

Toegevoegd na 2 uur:
Ik heb hem een betaalverzoek in Paypal gestuurd, eens zien wat hij doet.

Toegevoegd na 17 uur:
Wat een verassing, ineens geen reactie meer :-)

Toegevoegd na 3 dagen:
En vandaag, zowaar het geld op mijn paypal account :-O
Pakket maar aangetekend verstuurd :-)
Loop ik tenminste geen risico.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In principe zou hij je rekeningnummer kunnen gebruiken om bij die bedrijven die aankopen per machtigingen aanbieden producten te kopen, die dan van jouw rekening afgaan. Hierdoor zullen ze zelf ook snel door de mand vallen. Wat ik het meest gehoord heb van deze "slecht engels sprekende personen" (veelal nigerianen) is dat ze iets duurs van je kopen, je hebt het geld en stuurt het op en dan schijnen ze het voor elkaar te krijgen hun geld weer terug te laten storten oid. Ik vermoed dat je iets verkoopt dat zeker een euro of 100 op moet brengen? Slim van je dat je je twijfels hebt, ik zal het in ieder geval er niet op gokken.

Denk inderdaad dat het fraude is, ze kunnen trouwens niets met die gegevens ze zullen terugsturen dat hetis overgemaakt en dat ze eerst het tracking nummer willen voordat het overgeboekt is. Stuur maar voor de gein je gegevens dan zul je het zien. Meestal nigrianse fraudeurs.. Trap er niet in en stuur niets op voordat het geld echt op je rekening staat....

Ik denk dat het niets uitmaakt. Je zegt zelf ook tenslotte dat je vaker op die manier verkoopt. Waarom zou een perfect Nederlands schrijvend iemand betrouwbaarder zijn dan een slecht Engels schrijvende. Vraag me alleen wel af of je woonplaats en adres moet noemen. Mijn vriendin verkoopt met regelmaat spulletjes en die geeft geen woonplaats en adres. Wel noemt ze een wat grotere plaats in de buurt. Verder zou ik in de communicatie niet zeggen Reknr: 1234567 maar heel simpel #1234567.

Niet op reageren, bij enige twijfel is het veiliger er niet op in te gaan. U riskeert uw geld en uw materiaal !!! In bijlage de tips van 2dehands.be.

Bronnen:
http://www.2dehands.be/doc/tips.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100