Eset geeft om de zoveel tijd een melding dat svchost.exe een virus is. De ene keer komt het van de D schijf en de ander keer van de C. Zie uitleg?

Zoals ik al zei geeft Eset dan, daar een melding van. Ik heb al wat op internet rond gezocht en er wordt veel gezegd over een virus, maar weet niet of dit zeker zo is. Kan iemand mij met dit ernstige probleem helpen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Die op de D schijf is waarschijnlijk uit een herstel punt ? maar die op c schijf is vaak dan nog wel de aktief ? weet je zeker dat het een virus is en geen malware ? eeset zou een melding moeten geven over waar daar bestand precies staat als het is is als d:\system rstore of veel vreemde namen dan is het vast je backup je kan dan alle oude herstelpunten verwijderen en daarna nog eens scannen? kijk ook even of die op c dan in een quarantine map zit dan is dat ook goed de map legen via eeset en dan nog eens scannen.

svchost.exe hoort niet op de D schijf, dus dit is duidelijk een virus. het kan ook zijn dat die op je C schijf een virus is, en het kan zelfs zo zijn, dat de originele svchost.exe geinfecteerd is. virussen worden vaak genoemd naar normale windows bestanden, dit om mensen, en antivirussoftware te verwarren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100