Bestaat er écht apparatuur om mensen op te sporen via hun PC?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij de nieuwste Apple laptops zit een stukje programmatuur die als het gestolen is, geactiveerd kan worden van buiten af en dan ieder kwartier een foto maakt via de webcam om zo de dief te achter halen. Ook wordt dan informatie als waar men op dat moment mee bezig is. om dit nog makkelijker te maken. Deze informatie wordt dan vervolgens verstuurd naar een centraal punt alwaar ze dan de locatie van die laptop te achterhalen.

op veel site's worden IP-adressen opgeslagen en herkend. en met die IP-adressen zijn adressen te achterhalen. maar er bestaat ook software om IP-adressen te veranderen. dus misschien niet heel betrouwbaar. maar wel mogelijk.

Dat is zeker mogelijk, en overheden maken daar ook dankbaar gebruik van.

In principe ben te traceren via je ip adres dat klopt, via "who is who kun je zelf al iemand traceren tot aan zijn provider. Deze provider heeft in principe een geheimhoudingsplicht, maar mag wel gegevens verstrekken aan justitie als daar redenen voor zijn. Als iemand zich misdraagt, door b.v. spam te versturen kun je de provider vragen hem te waarschuwen en de meeste providers doen dit ook en als iemand zich blijft misdragen word hij soms ook afgesloten.

Bronnen:
http://cqcounter.com/whois/

Het is makkelijker om mensen te traceren via hun mobiele telefoon (voor bv justitie). Want het uitpeilen van een telefoon kost vrij weinig moeite. Van een PC kun je ook vaststellen waar die ongeveer staat adh van het ip adres...alleen weet je dan nog niet wie er achter zit. En een slimme autimatiseerder gebruikt een "proxy" server. Dan weet de site waar je heen gaat slechts het adres van die proxy server ....en wordt het daadwerkelijk achterhalen van waar je zit heel erg moeilijk.

eigenlijk kan je alleen de pc lokatie traceren, of de bouncer waar de pc mee verbonden is. De persoon zelf heeft geen randapparatuur die met de PC verbonden is. Zo kan je jezelf bijv. Wilhelm de Groot noemen en elke dag in de openbare bibliotheek berichten sturen. Als iemand je vind online, zien ze een openbare bibliotheek. Daar kunnen ze dan weer langs om een logboek aan te vragen om te kijken wie achter welke PC zat op welke datum. Maar bij de bieb vragen ze je niet om je ID kaart wanneer je wilt internetten, dus komen ze weer uit op die ene Wilhelm de Groot. Je moet alleen weten wanneer dat gebeurt, zodat je weet dat je niet weer als Wilhelm de Groot naar de bieb moet gaan, want als de politie dat doorgeeft bij de bieb dat ze die Wilhelm zoeken, zullen ze de politie vast inlichten en een profielschets doorgeven.

Het opsporen begint meestal op internet zelf: bij verdacht of misdadig gedrag: logs van IP-adressen, CPU-nummers, allerlei ID's, etc. Vervolgens vind er bij voldoende vermoeden huiszoeking plaats en snuffen ze nog eens op je PC wat je daar allemaal hebt gedaan. Dan is 't plaatje rond en wordt je opgepakt.

ja ip adressen veel sites vragen die maar als je een computer hebt en een mobiel een van de twee kunnen ze je natuurlijk vinden viaverbindingspalen als het echt moet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100