Als je bijv. telegraaf.nl bezoekt worden advertenties ingevuld aan de hand van op jouw computer opgeslagen geschiedenis. Mag dit kijken in je pc wel?

Het komt op mij over als een inbreuk van je privacy en als ze je geschiedenis zo kunnen gebruiken wat doen ze er dan nog meer mee. Ik heb volledig norton geinstalleerd maar zelfs dan lukt het ze nog advertenties te plaatsen aan de hand van wat ik gezocht heb, als ik mijn geschiedenis verwijder dan zijn die "persoonlijke" advertenties ook verdwenen na verversen van scherm.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zou zeggen: Welkom bij de wondere wereld die Google heet. Google zoekopdrachten worden standaard opgeslagen door Google en gebruikt om advertenties te laten zien. Als je bijvoorbeeld zoekt op "motor led verlichting" dan krijg je daarna en in de volgende dagen advertenties van google te zien / welke zijn gekoppeld aan het google netwerk) van bijvoorbeeld http://www.motorlichten.nl . Als je vervolgens zoekt naar bungalows in Belgie of Eikenhouten kasten, dan krijg je ook weer afwisselend reclame te zien van Belvilla en Wehkamp. Alle website welke werken met Google Ads laten deze advertenties dan zien en krijgen hiervoor weer uitbetaald. Ik hoop dat het zo wat duidelijk is.

Volgens mij was het meer als jij bijvoorbeeld op wehkamp.nl kijkt die bijhouden waar je naar gekeken hebt via je ip adres. En dat waar je naar gekeken hebt laten ze zien op andere site 's als reclame. Groetjes!

Dat is flauwekul wat je zegt, het is onmogelijk om bruikbaar de browsergeschiedenis uit te lezen zonder executabels ( virus) Het werkt door een advertentienetwerk, welke opslaat welke producten jij hebt bekeken op sites die zijn aangesloten. Die producten worden gekoppeld via een ip of cookie. Google ads werkt ook zo, maar dan op basis van zoekresultaten. Het is daarbij onmogelijk voor websites cookies te openen buiten het eigen domein. Ze lezen dus niet jou geschiedenis uit. Schending van privacy heb ik dubbel gevoel bij.

Ik had dit ook. Het zal wel mogen want het wordt op grote schaal toegepast. Ik gebruik nu een goeie adblock en heb geen last meer van advertenties. Want het is beslist niet altijd leuk om met je eigen zoekacties later weer geconfronteerd te worden

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100