Hoe te handelen in zo'n geval (trap)?

Ik wilde zojuist deze site openen:
www.koeken.net/w/index.php?title=Stroopwafel
toen plots een pop-up van windows verscheen die meldde dat ik allerlei virussen zou hebben en dat ik onmiddellijk een programmaatje in werking moest stellen om alles te verwijderen.
Ik heb dat met enige moeite kunnen afsluiten en meteen een AVG-scan gedraaid (geen enkele virus gevonden).
Kan je zoiets melden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Die melding was waarschijnlijk een reclame, dan staat er zoiets dat je hun programma onmiddellijk moet downloaden, omdat er virussen gevonden zijn. Vaak is het programma waar de link naar toe gaat juist zelf een virus wat je niet weg kan krijgen totdat je de makers geld betaald. Toegevoegd na 29 seconden: Je kunt een bericht naar de makers van de site sturen, maar zonder iets van een screenshot hebben ze er niet veel aan denk ik. Toegevoegd na 2 minuten: Bekijk deze link ook eens, hier staan wat tips hoe je een neppe virus waarschuwing kunt herkennen (Engels): http://techgoestocollege.blogspot.com/2009/03/how-to-recognize-fake-virus-alert.html

Nee je kan dit niet melden.

Je moet naar nobrains.tk gaan daar kan je dit opossen ;p

Dat is vervelend! Vermoedelijk heb je een fake antivirusprogramma gezien. Om zeker te weten of je computer is besmet geef ik je twee links (allebei gratis voor privégebruik): - http://www.malwarebytes.org/mbam.php (Malwarebytes antimalware, een goed programma en probeer het eerst hiermee op te lossen) - http://www.bleepingcomputer.com/combofix/nl/hoe-dient-combofix-gebruikt-te-worden (ComboFix, een zeer krachtig programma om virussen van (32-bits) computers te verwijderen, pas hiermee op en volg de handleiding want het is een zeer krachtig progamma) Succes ermee en voor vragen mag je me ook een berichtje sturen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100