De software van Outlook Express in mijn computer is ""verziekt"". Hoe kan ik het beste alles verwijderen en opnieuw installeren?

In het configuratiescherm vind ik niets van Outlook, maar met de zoekfunctie vond ik wel een map Outlook. Kan ik die zomaar verwijderen? En dan opnieuw installeren. De boxen zijn erg vol, en mijn comp. heeft weinig MB.

Toegevoegd na 35 minuten:
Hij is maar 9,4 GB. Dat is belachelijk weinig naar tegenwoordige maatstaven. Maar sinds Outlook niet meer werkt, geeft hij steeds aan ""vol"' te zijn. Maar ik wil niks kwijt van wat ik erop heb staan.

In Outlook heb ik drie jaar correspondentie en heel veel grapjes en mooie foto"'s enz. Dat zal er ook wel allemaal af moeten,

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik neem aan dat je XP hebt. Outlook Express is een programma dat ingebakken is in Windows. Het is in feite een lite versie van Microsoft Outlook. Deze kun je deinstalleren door: Start --> Programmatoegang en instellingen --> Windows onderdelen toevoegen of verwijderen. of Start --> Configuratiescherm --> software --> Windows onderdelen toevoegen of verwijderen Hier zie je een lijst waar je onderdelen van Windows aan en uit kan zetten. Simpel het vinkje voor Outlook Express weghalen en het programma is foetsie :) Toegevoegd na 2 minuten: durf zo niets te zeggen of je data bewaard zal blijven.

Ga naar hun site en zoek naar een removal tool (een stukje software om alle sporen van de oude versie te verwijderen en herinstalleer de software (als je die nog wilt gebruiken) Maak een iso bestand of een backup. Denk eventueel aan een upgrade of andere machine. Tegenwoordig koop je voor 60 euro al een leuk kastje met een HD 80 Gig Pentium 4 3200 MHz en dat werk prima! Je kunt ook zoeken naar upgrade spul maar dan moet je wel knutselen en weten hoe je een BIOSmoet benaderen en harde schijven moet configureren etc. Vaak ben je los ook meer geld kwijt (portokosten etc) Bij twijfel iemand inschakelen die verstand van zaken heeft, zou toch jammer zijn als je al dat dierbaars zou kwijtraken. Leer hiervan een maak backups, dan verlies je niet alles en bij incrementiele backups verlies je niets!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100