hoe werkt de 'als'-formule op Excel 2013?

hallo

ik wil graag een quiz maken met 5 foto's van bekenden, als je in het witte vakje de juiste naam invult, dan moet de nul (er onder) veranderen in een 1.
Ik heb de 'ALS'-formule gebruikt, maar het past niet aan als ik de juiste naam invul, wat is mijn fout
(Let op: ik heb de rij 16 verborgen)! Het valt me ook op dat als ik het juist invul en dan een spatie zet in de formule dat het wel aanpast, maar als ik het antwoord dan weer weg doe, dan blijft het op 1 staan.

En hoe moet ik een blad beveiligen met een wachtwoord, maar dat er toch enkele cellen veranderlijk blijven?

Met vriendelijke groeten

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het lijkt erop dat automatisch herberekenen in je Excel uit staat. Hierdoor wordt de waarde van een cel alleen berekend als de formule erin verandert of als je op F9 drukt. Zie volgende link om deze instelling te wijzigen, als dat het probleem blijkt te zijn: http://www.office-assistant.nl/automatisch-herberekenen-uitzetten-in-excel Voor het beveiligen van (bepaalde) cellen in een werkblad: http://www.gratiscursus.be/Excel_Tips/Excel_Tip_124.html

=als( voorwaarde; voorwaarde is waar; voorwaarde is onwaar) voorbeeld A1 bevat 1 A2 bevat "Leeuw" B1 bevat =als(a1=1;2;3) B1 toont 2 verander a1 in 6 B1 toont 3 B2 bevat =als(a2="Leeuw";"Kat";"geen kat") B2 toont Kat p.s. engelse Excel versies gebruiken IF ipv ALS Je kunt als functies ook nesten: =als(A1=1;1;als(a1=2;2;als(a1=3;3;"FOUT"))) Toegevoegd na 4 minuten: sorry a2 moest natuurlijk B1 zijn... B2 bevat =als(B1="Leeuw";"Kat";"geen kat") Toegevoegd na 6 minuten: sorry, was toch goed B2 bevat =als(a2="Leeuw";"Kat";"geen kat")

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100