Hoe kan ik in iTunes aangeven dat ik geen 'compilaties' toevoeg aan de bibliotheek?

Ik wil graag mijn cd's 1 op 1 in een map 'music' zetten en vervolgens toevoegen aan de iTunes bibliotheek. Bij het importeren van de cd 'denkt' iTunes met een andere artiest te maken te hebben als er 1 of 2 duetten op de cd staan en zet die twee nummers in een aparte map 'compilaties'. De overige nummers komen dan in de map van de betreffende artiest.

Nergens in iTunes kan ik vinden dat ik de cd gewoon als één geheel kan importeren en alle nummers in één map kan zetten. Ik hoef die zogenaamde 'intelligentie' van iTunes niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je moet met een programma zoals MP3 tag de metadata aanpassen van de MP3's En als het een compilatie CD betreft vul je bij Album artiest 'Various Artists' in voor alle tracks in dat album, nu zal iTunes het als één album zien wanneer je 'm importeert. Je kunt het achteraf ook in iTunes zelf doen door de betreffende tracks allemaal te selecteren en met rechtermuis op info te klikken en het dan daar veranderen. Maar bij een hele grote library vliegen die tracks overal tussen en kun je ze niet makkelijk meer terugvinden... Toegevoegd na 1 minuut: MP3 tag is overigens geheel gratis, en erg fijn in gebruik....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100