Is het mogelijk om een Samsung Galaxy S1 te upgrade met de firmware van samsung galaxy s4 ?

Hallo.. ik heb een samsung galaxy S4 en heb voor een bekende een galaxy S1 gekocht als verjaardags cadeau.. nu is de vraag. kan je een galaxy s1 upgrade naar de galaxy s4 ? het toestel zelf is een S1 maar met de software en android van de S4... ik heb mijn S4 compleet geroot.. alleen kan dat zomaar een S1 firmware formatteren en de firmware van de S4 te installeren zodat de S1 de zelfde software en werking van de S4 heeft, dat het lijkt dat het een s4 toestel is


Zo ja hoe?
Zo nee - waarom kan dat niet.. samsung is toch samsung zien het zelfde uit die toestellen. vandaar deze vraag voordat ik het ga proberen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou dat niet doen. Android is weliswaar een standaard OS voor telefoons en als het dezelfde Android versie is dan is de functionaliteit op dat gebied gelijk. Maar er is een maar. De hardware vand e telefoons is verschillend. En dat leidt ertoe dat er verschillende drivers zullen zijn en dat zal tot gevolg hebben dat de firmware ook anders is. Als je het doet zal, in het ergste geval, de telefoon het helemaal niet meer doen en in het beste geval zullen sommige delen het niet meer doen (en zul je daar misschien nooit iets van merken). Bij eventuele upgrades zal er mogelijk in de toekomst wat fout gaan omdat er een andere configuratie op de telefoon staat dan waar een upgrade van uit gaat.

Ja en nee, de Android-versie wel, maar met alle door Samsung toegevoegde features niet. Kijk maar eens hier: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2526478. Misschien vindt je het flashen moeilijk, maar ik heb er gelukkig verstand van. Succes! PS: Garantie geldt na flashen niet meer! Maar de Galaxy S heeft toch geen garantie meer, dus dat maakt niets uit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100