hoe zet ik de rootgebruiker in mac?

op een mac kan je heel weinig dingen als gewone gebruiker. je kan bijv. geen terminals runnen of programma's downloaden van een onbekende uitgever met de rootgebruiker kan dat wel maar hoe log ik hier op in?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De beperkingen die je noemt hebben niets met de root gebruiker te maken en het is ook bijzonder sterk af te raden om programmas onder de gebruiker root uit te voeren. Want die kunnen dan zonder enige toestemming van jou als menselijke gebruiker, aan je systeem morrelen. Programma's van onbekende derden installeren kan prima. Dat moet je alleen even inschakelen in Systeemvoorkeuren -> Beveiliging. Terminals runnen kun je prima. Gewoon via Hulpprogramma's -> Terminal, en dan wanneer je systeembestanden wilt aanpassen, 'sudo ' voor het commando zetten. Vul dan je eigen wachtwoord in en je kunt je gang gaan (mits je account een beheeraccount is).

root password wordt gegenereerd tijdens installatie en is niet bekend bij de gebruiker. Je kunt in een terminal het volgende typen: sudo passwd root Vul nu het password van de gebruiker om je te verifiëren, en daarna mag je een root password bedenken... type daarna su en volia! je bent root (herkenbaar aan het #)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100