Wie kan mij, in begrijpelijke taal uitleggen wat het verschil is tussen outlook, en outlook express?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Outlook Express, en tegenwoordig Windows Live Mail, is veel eenvoudiger van opzet dan Outlook en te vergelijken met veel andere mailclients bedoeld voor persoonlijk gebruik. Het grote verschil is dat Outlook een zgn PIM (Personal Information Manager) is. Je kunt er dus veel meer mee dan alleen e-mailen. Outlook bevat Contactpersonenbeheer, meerdere agenda's en veel uitgebreidere mogelijkheden om mail op een overzichtelijke manier te beheren. Met de mogelijkheden die door online diensten geboden worden zoals GMail, Outlook.com ed. hoef je niet speciaal meer een client te installeren. Deze online diensten bieden vaak ook de mogelijkheid om de mail van andere accounts op te halen.

Er is geen verschil in het gebruik en functionaliteit van de twee programma's. Outlook Express is een oude e-mail programma die met Internet explorer is gebundeld. Hij is enkel tot windows XP verkrijgbaar. Microsoft Outlook is gebundeld in Office programma.

Er bestaan zelfs twee 'outlooks'. De ene is het emailprogramma van Office, het andere is de nieuwe naam voor wat voorheen hotmail was. Deze outlook is dus een e-mail-account en de andere een a-mail-client. Outlook Express was het mailprogramma (client) dat ná XP is gestopt. Daarvoor is Windows Live Mail gekomen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100