Hoe krijg ik bijvoorbeeld een rand om mijn foto bij photoshop elements voor mac?

Ik heb een ontwerp met verschillende lagen gemaakt maar kom er nu achter dat ik eigenlijk nog wel een dikke zwarte rand erom heen wil. Is dit mogelijk? Zo ja, waar? Ik kan het nergens vinden. Hij is in het engels.

Weet jij het antwoord?

/2500

Selecteer de laag van de foto. Rechts onderin in je lagenpallet staat "fx". Druk hier op en selecteer "Stroke". Je kan hier de "size" in pixels geven en de kleur selecteren.

Ga naar: select kies: all Ga naar: edit kies: stroke vul dikte in (bijv 10 pix) vul in: outside kies: kleur dubbelklik op foto dan heb je een rand.

Bronnen:
http://raym.deds.nl/border%20maken%20met%2...

Ik heb zelf photoshop, maar dit werkt ook wel voor Elements. 1. Ik maak een nieuwe laag (helemaal bovenin) en vul deze met een kleur. (maakt niet eens uit wat). 2. Deze laag geef je 0% opacity. Dan zie je hem niet meer dus. 3. Dan ga je naar layer-style, en kies dan de onderste optie 'stroke'. 4. Zoals hieronder het plaatje, zorg je ervoor dat de positie 'inside' is. En dan heb je een mooie rand om je plaatje! Toegevoegd na 1 minuut: Voordeel van deze methode is dat je achteraf nog alles kunt veranderen, zoals kleuren, lijndikte etc. Toegevoegd na 5 minuten: Mac of Pc maakt trouwens niet uit. Onderstaand plaatje ziet er allen ietsje anders uit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100