ik heb een nieuwe pc gekocht maar hij is super sloom het is een asus en kan ik hem ook sneller maken en zo ja hoe dan?

Toegevoegd na 22 minuten:
met sloom bedoel ik dat hij er 3min over doet om op te starten en als ik een progamma open dan doet hij daa hee lang over

Weet jij het antwoord?

/2500

Als het mogelijk is zou je de grafische kaart kunnen ''overclocken''. Meer hier over vind je op diverse computer forums. Je moet dan wel weten wat voor kaart er in je computer zit en kijken of het mogelijk is. Toegevoegd na 1 minuut: En gooi ook alle troep er vanaf die bij de pc word geleverd, zoals die reclame programma's wat veelal een demo product is.

Omschrijving van sloom graag iets duidelijker en de specs opgeven graag. En wanneer is de PC sloom: bij het opstarten of ook gewoon tijdens het gebruik?

Als ik jou was zou ik het gewoon terug gaan naar de winkel, aangezien pc nieuw is, en vragen hoe het zit. Als je het zelf iets gaat aanpassen vervalt je garantie direkt dus doe het niet. succes

Linux mint downloaden en branden op een DVD, opstarten vanaf die DVD en kijken of hij werkt. Zo ja, dan installeren en de hele schijf opnieuw formatteren en Linux er op zetten. Opstarten duurt dan nog maar een halve minuut en het openen van een programma gaat eveneens sneller en blijft ook zo.

langzaam heeft een oorzaak. En helaas als jij die oorzaak niet weet kun je het probleem dus ook niet oplossen, zeker niet door grafische kaarten te overclocken. Ik ga er van uit dat jij weinig van computers weet, anders had je het probleem al lang opgelost. Ook vanwege het feit dat de info die je geeft dusdanig beperkt is dat er onmogelijk een zinnig antwoord gegeven kan worden op jouw vraag lijkt mij de optie terug naar de winkel de enig juiste.

Een pc/laptop sneller maken dan moet je deze dingen vervangen/vergroten: -processor -videokaart -RAM Omdat je zegt dat het opstarten erg lang duurt betekent het dat de pc processor langzaam werkt tenopzichte van wat de besturingsyssteem nodig heeft. Zo kan het ook zijn dat je pc een besturingsysteem draait die hij helemaal niet aankan. Draait hij windows 7?, vervang het dan door xp. Vereist minder en zal dus sneller werken. Nieuwe pc?, het kan zijn dat je een 2e handse heb gekocht die er nieuwe uitziet. Als je garantie hebt moet je kijken of je pc wel heeft wat er beloofd werd. Ga naar start»uitvoeren»dxdiag , Hier zie je een overzicht van vanalles en nogwat van wat er allemaal in je pc zit. Succe§ Toegevoegd na 2 minuten: Elke besturingsysteem heeft wat eisen waaraan je pc moet voldoen zodat hij optimaal gebruik kan maken van de OS, Zoals RAM en processor snelheid. Zoek even op internet de requirements van jouw besturingsysteem en kijk of je eraan voldoet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100