Hoe zorg ik dat een applicatie naar voren komt wanneer ik dubbelklik op een bestand?

Ik heb op twee computers dezelfde editor geïnstalleerd. Die kan meerdere tekstbestanden tegelijk openen.

Nu heb ik meer programma's tegelijk open. De editor staat ergens op de achtergrond - niet geminimaliseerd, wel bedekt door andere vensters. Als ik nu in Windows Verkenner dubbelklik op een tekstbestand, opent dat bestand in mijn editor.

Op de ene computer komt daarbij de editor naar voren, plaatst zichzelf dus vóór de andere vensters, zodat ik direct met het nieuw-geopende bestand kan werken. Op de andere computer blijft de editor op de achtergrond, en moet ik hem dus eerst naar voren brengen voordat ik het bestand kan bewerken.

Waar wordt deze instelling opgeslagen? Ik wil dat de editor op beide computers naar boven komt wanneer ik dubbelklik op een tekstbestand.

Weet jij het antwoord?

/2500

Maak een koppeling voor de extensie en het bestand... klik op dat bestand met rechts... ga naar eigenschappen... dan klik je rechts achter: "openen met", wijzigen... Dan krijg je een nieuw venster "openen met"... Dan zoek je het programma op dat je wilt dat opgestart wordt... via bladeren kan dat... En kies dan altijd openen met dit programma... En dan heb je de link gemaakt... In feite heb je dan een extensie geregistreerd in Windows... Zo zit dat en zo doe je dat... (Ik heb win XP, maar moet in elke windows analoog gaan hoor)

In de 'voorkeuren' of 'preferences' van die editor. Vergelijk beide instellingen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100