Hoe schakel ik de standaardlettertypes van Adobe Reader uit?

Beste allemaal,

Als ik een bestand in Adobe Reader open, dan zie ik heel vreemde lettertypes. Bekijk hiervoor de eerste afbeelding. Op de tweede afbeelding staat hoe het hoort te zijn. Hoe moet ik dat in Adobe Reader oplossen?

Het schijnt iets te maken te hebben met het embedden van lettertypes en het vervangen van niet ge-embedde lettertypes door standaard Adobelettertypes, alleen weet ik niet hoe het werkt.

Met vriendelijke groeten,

De vragensteller

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een lettertype kan alleen worden ingesloten als het een instelling van de leverancier van het lettertype bevat die insluiten van lettertypen toestaat. Insluiten voorkomt dat lettertypen worden vervangen wanneer lezers het bestand weergeven of afdrukken en zorgt ervoor dat de tekst in het oorspronkelijke lettertype wordt weergegeven. Houd er echter rekening mee dat het bestand door insluiten iets groter wordt, tenzij het document CID-lettertypen gebruikt, een lettertype-indeling die veel wordt gebruikt voor Aziatische talen. U kunt lettertypen insluiten of vervangen in Acrobat of wanneer u een InDesign-document exporteert naar PDF. U kunt het volledige lettertype insluiten of alleen een subset ervan met de tekens die in het bestand worden gebruikt. Met subsets zorgt u ervoor dat de lettertypen en lettertypemetriek tijdens het afdrukken worden gebruikt door een aangepaste lettertypenaam te maken. Op die manier wordt bijvoorbeeld uw versie van Adobe Garamond® en niet die van het prepress bureau gebruikt voor weergave en afdrukken. Type 1- en TrueType-lettertypen kunnen worden ingesloten als deze zijn opgenomen in het PostScript-bestand of beschikbaar zijn op een van de lettertypelocaties die Distiller controleert. Er gelden geen beperkingen met betrekking tot insluiting. Opmerking: In sommige gevallen is het niet meer mogelijk om TrueType-lettertypen te zoeken, te kopiëren, te knippen of te plakken als deze zijn verwerkt door een PostScript-stuurprogramma. U vermijdt dit probleem door Adobe Reader te gebruiken op het systeem waarop ook het PostScript-bestand is gemaakt. Controleer vervolgens of de TrueType- lettertypen die in het bestand worden gebruikt, beschikbaar zijn op het systeem. Het Multiple Master-lettertype kan door uitrekken of versmallen passend worden gemaakt. Op deze manier blijven de regel- en pagina-einden in het oorspronkelijke document gehandhaafd. De vorm van de vervangende tekens komt echter niet altijd overeen met de vorm van de oorspronkelijke tekens, vooral niet als het gaat om onconventionele tekens, zoals scriptlettertypen. Groet:Zoekertje

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100