Waarom krijg ik Joomla niet geïnstalleerd op XAMPP?

Ik heb het zip bestand van Joomla versie 3.4 geïnstalleerd en uitgepakt in de map htdocs van XAMPP. Nu ik op http://localhost/joomla/ kijk zie de tekst ''index of /joomla'' hieronder staat ''Joomla_3.4.1-Stable-..>'' zodra ik hierop klik krijg ik een 404 error met onderstaande tekst:

''Object niet gevonden!

De gevraagde URL was niet gevonden op deze server. Indien u de URL manueel hebt ingevuld, gelieve uw spelling te controleren en probeer opnieuw.

Indien u van oordeel bent dat deze server in fout is, gelieve de webmaster te contacteren.

Error 404

localhost
Apache/2.4.12 (Unix) OpenSSL/1.0.1m PHP/5.6.8 mod_perl/2.0.8-dev Perl/v5.16.3''

Wat doe ik fout? Ik heb nog nooit eerder met zowel Joomla als met XAMPP gewerkt dus graag Jip en Janneke taal ;)

Ik werk trouwens met OS X (mocht dit verschil maken)

Weet jij het antwoord?

/2500

Je moet om Joombla te laten werken eerst wat voorbereidingen treffen met XAMPP. De SQLserver moet draaien, en Apache ook(nou in je voorbeeld draait deze al) Deze services zet je aan in het XAMPP controlpanel (http://localhost/xampp) Je hebt met Joombla door unzip in een subfolder uitgepakt, voor het nette zou je de inhoud van Joombla.3.4.1.stable een map hoger moeten verplaatsen naar de joombla map. zodat je lokale URL iets van http://localhost/joombla wordt. Met phpMyadmin maar je in XAMPP een database aan en geef je de juiste rechten hieraan. Hierna ga je naar de URL http://localhost/joombla en volg je stappen van de installatie wizard. Voor een volledige stap voor stap uitleg met afbeeldingen verwijs ik je graag naar: http://magazine.joomla.org/issues/issue-mar-2013/item/1110-free-e-book-%E2%80%93-introducing-joomla-30-made-easy Succes ermee! Toegevoegd na 52 seconden: maar = maak

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100