Is het mogelijk om verschillende instelling voor bepaalde browsers bij het maken van een site?

Ik moet een site maken voor school (met css en html), en moet goed werken in chrome en Internet Explorer. Maar helaas ziet de site er iets anders uit in chrome dan in IE. Is het mogelijk een bepaald css bestand te koppelen aan bepaalde browsers, zodat alles er wel het zelfde er uitziet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het bovenstaande antwoord is handig om IE versies met elkaar te vergelijken, maar je kan er niet echt het verschil mee zien tussen twee browsers. Het probleem dat een site op de ene browser anders wordt weergegeven dan bij de ander, is een bekend probleem. Elke browser hanteert zijn eigen standaard waardes voor niet gedefinieerde properties. Het makkelijkst is dus deze properties wel te definiëren, zodat ze in beide browsers gelijk staan, hoewel dat ook niet in altijd werkt. Desalniettemin is er altijd wel een manier te vinden om, zonder naar de browser te kijken, de site toch goed weer te laten geven. Helaas kost dit soms wel tijd en ervaring. Mocht je toch andere instellingen voor bepaalde browsers willen, en je maakt geen gebruik van een server-side script, dan zou ik in jou geval gebruik maken van Javascript. Via Javascript kun je kijken welke browser er gebruikt wordt, en op die manier een CSS bestand weer laten geven, waarin alle instellingen voor die browser staan. Je code zal er dan ongeveer zo uitzien: Inhoud van je site komt hier

In HTML is het mogelijk om dmv browserherkenning verschillende CSS-bestanden per specifieke browser te maken. Om bijvoorbeeld bepaalde CSS toe te voegen voor oudere Internet Explorer-browsers kan je een dergelijke code gebruiken: Graag verwijs ik je naar de door min opgegeven bron. Hier staat in het Engels een handige handleiding over het gebruik en de mogelijkheden van CSS op dit gebied.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100