Kan ik een html tabel omzetten in css, en hoe/waar?

Het liefst online met een converter ofzo. Ik kan het nergens vinden. Ik wil een tabel in css waarbij de inhoud van de tabel behouden blijft wanneer ik de layout van de tabel in mijn stylesheet verander. Dus niet klakkeloos css tabel/table genarators geven svp want die heb ik zelf genoeg gevonden, maar voldoen niet aan mijn wensen van de tabel. Ik heb er zelf een gemaakt in html en die wil ik graag in css hebben.

Weet jij het antwoord?

/2500

CSS is niet hetzelfde als HTML. Met CSS kun je HTML-elementen opmaken. Een gehele tabel, rij, of cel (in HTML) kun je opmaken met CSS. Het is niet zo dat je in CSS dus zomaar een tabel kan maken zonder HTML. Wat je wel kan doen, is van een div of een span de eigenschap van een tabel, rij of cel geven. Je doet dat door de div of span een class mee te geven, zoals:

In CSS doe je dan: div.table { display: table; } Of:
hoi
div.cell { display: table-cell; } Een gevulde tabel zou er dan zo uit kunnen zien (in HTML):
info
info
info
info
Zie de bron voor meer informatie (engels).

Bronnen:
http://www.w3schools.com/css/pr_class_display.asp

Je kunt je bestaande tabel gewoon opmaken met CSS, er verandert dan niets aan de inhoud. Bij voorbeeld: Geeft je tabel een specifieke rand en de header van je tabel een groene kleur met witte letters. Je kunt je table (een als je wilt elk afzonderlijk onderdeeltje - zoals cellen) ook een ID geven, waardoor je met .btw (je geeft de cellen in een btw kolom het volgende mee: id="btw") deze cellen een blauwe kleur met rode cijfers kunt geven: .btw { background-color:blue; color:red; } Op dezelfde sit als boven vermeld (www.w3schools.com) vind je hier de nodige informatie over: http://www.w3schools.com/css/css_table.asp

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100