Is het Incognitovenster van Chrome werkelijk incognito?

Als ik bijvoorbeeld op mijn werk via het incognito-venster vacaturesites bekijk om te voorkomen dat mijn werkgever daar achter komt, kan ik er dan van uit gaan dat dat (ook voor de systeembeheerder) daadwerklijk niet zichtbaar is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In cognito mode zoals bij Chrome is zoiets als met een bivakmuts voor een etalage van een pornowinkel staan te gluren, iedereen kan in potentie zien dat iemand gluurt, maar niemand weet wie totdat door deductie erachter gekomen wordt waar die bivakmuts woont en zo achter het ware ID komt. Gelukkig wordt bij bonafide bedrijven doorgaans het netwerkverkeer niet geïnspecteerd zolang er geen sterke verdenking bestaat om dit te doen, maar ik zou er appeltaart om verwedden dat het gebeurt zonder verdenking. Middelen zoals VNC om mee te kijken zijn een te grote inbreuk op de privacy van de medewerker dat wanneer zoiets uit zou komen dat de grote baas op deze manier de boel in de gaten houdt niemand meer bereid is om op die condities de computer nog aan te raken.

daar kun je niet vanuit gaan. Het internet verkeer op je werk loopt via de servers van je werk en daar kunnen zij dus (in theorie) zien wat jij op internet doet. Het enige wat het doet is de sporen op je eigen computer na afloop wissen.

Bronnen:
https://support.google.com/chrome/answer/9...

Je werk kan ook (zonder dat je dat weet) je scherm in de gaten houden. Ze zien dan exact wat je doet. Als je dit soort dingen wil doen, raad ik je aan dit thuis te doen of eventueel op je telefoon.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100