Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (4)

Dan moet je een kijkje nemen op https://bootstrapbay.com/blog/free-stock-photos/
veel sites met heel veel vrije foto's
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
Heb je ook al op pixabay.com/nl/ gekeken?
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
Dat kan gewoon via de Image Search functie van Google.
Onder de geavanceerde zoekopties kun je een filter instellen op gebruiksrechten: https://support.google.com/websearch/answer/29508?p=ws_images_usagerights&hl=nl&rd=1

"Wanneer u zoekt op Google, kunt u uw resultaten filteren om afbeeldingen, video's of tekst te vinden die u mag gebruiken. Hiervoor gebruikt u het filter 'gebruiksrechten' in Geavanceerd zoeken. Daarmee wordt aangegeven of u inhoud die u op internet vindt, kunt gebruiken, delen of wijzigen.

Afbeeldingen, tekst en video's vinden die u kunt hergebruiken
1.Ga naar Geavanceerd zoeken naar afbeeldingen voor afbeeldingen en Geavanceerd zoeken voor andere resultaten.
2.Typ in het tekstvak 'al deze woorden' wat u zoekt.
3.Gebruik in het gedeelte Gebruiksrechten het dropdown-menu om het licentietype te kiezen waarvoor u inhoud wilt vinden.
4.Selecteer Geavanceerd zoeken.

Opmerking: Zorg voor het hergebruik van inhoud dat de betreffende licentie legitiem is en controleer wat de exacte voorwaarden zijn voor hergebruik. De licentie kan vereisen dat u de naam vermeldt van de persoon die de afbeelding heeft gemaakt wanneer u de afbeelding gebruikt. Google weet niet of de licentie legitiem is, dus we weten niet of de inhoud wettelijk in licentie is gegeven.

Typen gebruiksrechten
•Onbeperkt te gebruiken of te delen: hiermee kunt u de betreffende inhoud kopiëren of opnieuw distribueren als de inhoud ongewijzigd blijft.
•Onbeperkt te gebruiken, delen, of aan te passen: hiermee kunt u kopiëren, wijzigen of opnieuw distribueren zoals is gespecificeerd in de licentie.
•Voor commerciële doeleinden: als u inhoud voor commerciële doeleinden wilt gebruiken, moet u een optie selecteren met het woord 'commercieel'."
(Lees meer...)
Ritsuka
7 jaar geleden
Mijn favoriet is: https://unsplash.com/collections
Daarnaast maak ik ook veel gebruik van:
https://www.flickr.com/
https://pixabay.com/nl/

Let wel op dat je links bovenin bij 'any license' in Flickr aangeeft welke 'license' de foto's moeten hebben. Oftewel: voorkom dat je foto's gebruikt die je niet mag gebruiken.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding