Als je een formulier op internet hebt ingevuld en het is verzonden en je hebt op de terugknop geklikt, zijn die gegevens dan nog steeds verzonden?

Ik heb een belangrijk formulier voor een studie ingevuld en die gegevens zijn verzonden, maar nu drukte ik per ongeluk op de terugknop om naar de vorige pagina te gaan. Zijn die gegevens dan nog steeds verzonden of heb ik dat met die terugknop geannuleerd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, die zijn dan gewoon verzonden, tenzij je tijdens het laden van de volgende pagina al op de terugknop hebt gedrukt. Dan kan het nog steeds zijn dat de gegevens gewoon verzonden zijn maar net zo goed dat er iets is misgelopen met de verbinding en de gegevens de eindbestemming nooit hebben bereikt.

Als je een bericht hebt gehad als “De gegevens zijn verzonden” of iets dergelijks. Of je hebt een bevestigingsmail ontvangen, wat de meeste sites doen, dan kun je ervan uitgaan dat je bericht verstuurd en ontvangen is. Is dat allemaal niet dan zou je noo een keer kunnen versturen.

Als je de verzendpagina laad verstuurd de site alle gegevens. Als je daarna terug gaat, worden de verstuurde gegevens niet verwijderd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100