Zie onderstaande vraag, hij was anders te lang!

Bestaat er een manier dat je een link kan maken die als je die opent je niet naar die echte link gaat,maar naar een andere link zodat die verborgen blijft?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In HTML kun je dat zo doen: nep-verwijzing nep-verwijzing ziet er dan uit als een link, maar verwijst naar url echte verwijzing. Snap je 't nog?

Ja, je kan altijd doorverwijzen. Dus je stuurt mensen naar de bekende link, en vervolgens worden ze automatisch doorgezonden naar de gewenste plek. Geen probleem.

Met de code die met url-tags werkt (ik weet niet hoe deze heet) typ je het als volgt: [url= typ hier de link waar je écht heen wilt ] typ hier de 'nep-link' [/url] En dit alles zonder spaties. Echter, als iemand zijn cursor over deze link beweegt, zien ze onderin de browser wel de echte link.

Klik met je rechtermuisknop in de tekst (Word, Outlook). Dan krijg je het bovenste deel van het plaatje, selecteer "Hyperlink". Dan krijg je het tweede venster, de bovenste regel is de tekst die wordt weergegeven, de onderste regel de daadwerkelijke link. Wanneer je het invult zoals ik, is de weergave zoals je onder het venster ziet. Helemaal onderin zie je wel dat de link NIET naar goeievraag gaat maar naar flabber. Deze manier wordt ook vaak gebruikt in SPAM-mail, je denkt naar een normale site te gaan en wordt doorverwezen naar een andere site die meteen een virus op je computer zet. Ik gebruik dit vooral om een link te maken zoals bijvoorbeeld "Klik hier" wanneer ik een link naar een netwerkdirectory maak voor een collega.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100