Ik kan wel filmpjes afspelen op youtube, maar houden elke keer op want, het grijze balkje wordt ingehaald door het rode balkje. Hoe kan dit?

Toegevoegd na 6 dagen:
we hebben nog steeds de zelfde p.c. en eerst nooit geen problemen gehad

Weet jij het antwoord?

/2500

Dan is het filmpje nog niet helemaal 'gebufferd', dat betekent dat het filmpje nog aan het laden is, meestal als je het filmpje dan op pauze zet zal het grijze balkje verder laden en kun je weer verder kijken.

Dan heb je te langzaam internet. Zet alle torrents uit en neem kabel internet. Als dat allemaal niet werkt is jouw abonnement gewoon te langzaam. Even bij je provider informeren over sneller internet als je dat wil.

Dit komt omdat je het filmpje wat je wil zien opgeladen moet worden. Als je internetverbinding zwak of druk bezocht is (dus als er meerdere computers op die verbinding zitten) gaat alles trager, dus ook het laden van het filmpje. Ook als je meerdere programma's open hebt staan, kan dat een oorzaak zijn. Het beste kun je alle andere programma's afsluiten als je filmpjes gaat kijken.

Een filmpje op internet kijken is in feite een soort van downloaden. Dat heet streamen. Als de grote van het filmpje per frame (beeld) groter is dan je streamt (download), dan zorgt dat ervoor dat hij weer even moet bufferen. Dat is een soort van andere benaming voor laden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100