Kan internet onbeperkt groeien?

Hoe meer servers op het netwerk zijn aangesloten,des te groter de geheugen capaciteit van internet. Is er een grens aan de ip-nummers of zou er alweer een nieuwe generatie ip-nummers zijn ontwikkeld?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er is inderdaad een grens aan de huidige IPv4 nummers. En er is ook alweer een nieuwe generatie IP nummers ontwikkeld: IPv6. Volgens Wikipedia: "Het nieuwe IPv6 heeft dus een bijna oneindige voorraad adressen, voor elke aardbewoner zijn er ongeveer 50.000 quadriljoen beschikbaar." Letterlijk onbeperkt is het dus niet, maar we kunnen er voorlopig mee vooruit.

Theoretisch kan internet onbeperkt groeien... Praktisch kan dat niet, niets kan onbeperkt groeien, dus ook het internet niet... We hadden ip4, dat was snel aan zijn max... Dus maakten we ip6... Dat zal ook aan zijn max komen, vooral als straks alle apparaten in huis en in het bedrijf op het internet gekoppeld wordt... Dat is een enorme expansie van het net... Maar nog niet onbeperkt... En als ip6 op is, dan maken we ip32... The sky is the limit... Maar onbeperkt nee hoor... Even the sky heeft zijn beperkingen...

Een andere beperking zijn het aantal en de snelheid van de verbindingen tussen de notes. Performance is de echte issue.

de capaciteit van het internet is sowieso altijd oneindig. aan elke ip-adres kun je zo veel capaciteit hangen als je wil. en het zal zeer waarschijnlijk ook niet zo'n probleem worden als 3,4 × 10^38 adressen beschikbaar zijn met IPv6.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100