Ik heb op ebay iets "gekocht"maar niet betaald, nu krijg ik allemaal berichten dat ik hem moet kopen hoe kan ik de bestelling annuleren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Oh, oh. Nu heb je een probleem. Ebay is geen bestelsite, maar een veiligsite. Blijkbaar heb jij het hoogste bod geboden en nu MOET je het kopen. Dit staat in de algemene voorwaarden van Ebay. Toegevoegd na 2 minuten: "Over het algemeen geldt dat je een bod niet mag intrekken of annuleren. Als je een bod uitbrengt, ga je ermee akkoord het object te betalen als je de winnende bieder bent. Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat er een vergissing wordt gemaakt. Als je een bod wilt intrekken: 1. Lees de voorwaarden en tijdbeperkingen voor het annuleren van een bod. 2. Vul het formulier Bodintrekkingen in als je vindt dat je een geldige reden hebt om je bod te annuleren. 3. Gebruik het formulier Beste voorstel annuleren om je Beste voorstel te annuleren. " Er zijn dus manieren om je bod in te trekken. Zie de bron! Toegevoegd na 3 minuten: lees trouwens wel de voorwaarden die hieronder staan. Of je een bod kunt intrekken, hangt af van de omstandigheden en het moment waarop je het bod hebt uitgebracht. Je mag een bod om de volgende redenen intrekken: - Je hebt per ongeluk het verkeerde bedrag getypt. Je hebt bijvoorbeeld EUR 99,50 geboden in plaats van EUR 9,95. Als dit gebeurt, moet je direct het juiste bedrag opgeven. Als je van gedachten bent veranderd, geldt dit niet als het per ongeluk invoeren van het verkeerde bedrag. - De beschrijving van een object is sinds je laatste bod ingrijpend veranderd. De verkoper heeft bijvoorbeeld details bijgewerkt over de kenmerken of de staat van een object. - Je kunt de verkoper niet telefonisch of via e-mail bereiken. Toegevoegd na 21 minuten: Ik weet je leeftijd niet, maar indien je geen 18 bent mocht je sowieso geen gebruik maken van e-bay: Wanneer je gebruikmaakt van eBay, is het volgende niet toegestaan: - inhoud of objecten in verkeerde rubrieken of gedeeltes van onze sites en services plaatsen; - de wetten, rechten van derden, of ons beleid, zoals het beleid voor Verboden en beperkte objecten schenden; - gebruikmaken van onze sites en services als je geen wettelijk bindende contracten mag aangaan, jonger bent dan 18, of tijdelijk of voor onbepaalde duur bent geschorst wegens misbruik van onze sites;

Bronnen:
http://pages.ebay.nl/help/buy/bid-retract.html
http://pages.ebay.nl/help/policies/user-ag...

Als je hebt geboden als hoogste bieder ben je het verplicht af te nemen. Staat volgens mij in de algemene voorwaarden.

door te bieden op ebay ga je eigenlijk een soort contract aan en ben je verplicht ook te kopen. Als je echter een goede reden hebt om het niet te kunnen kopen kun je contact opnemen met de verkoper. Als je niet betaald wordt dit bij je naam vermeld op ebay en sta je slecht bekend, komt het vaker voor dan wordt de account ook verwijderd.

Bronnen:
http://pages.ebay.com/help/buy/questions/u...

Dat kun je niet meer. Je hebt het gekocht, en als je iets gekocht hebt moet je betalen. Ebay is gene kinderspeelgoed maar een bloedserieuze site, met heel wat mogelijkheden voor sancties. Als je dus in de toekomst nog iets wilt aanbieden of kopen op Ebay, kun je beter zorgen dat je dit netjes afhandelt. Als je geluk hebt kun je met de verkoper overeenkomen dat het een vergissing was, en vragen of hij de bestelling danwel betaling wil annuleren / retourneren. Maar op Ebay geldt :gekocht is gekocht, en voor de lol bieden is er niet bij. Als je de hoogst biedende bent, zit je aan de koop vast. Bezint eer ge begint.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100