Is het normaal dat een grafische kaart harder (luider) gaat draaien met dit enorm hete weer buiten?

Toegevoegd na 28 minuten:
- het gaat natuurlijk om een grafische kaart in een PC
- mijn PC maakt meer lawaai, dus ik zou willen weten of het aan het weer ligt, of dat mijn grafische kaart stuk is (grafische kaart is nog maar 5 maanden oud)

Maar ik geloof dus dat het aan het warme weer ligt. Bij mij thuis wordt mijn pc niet "luider", maar wel bij mijn broer. Maar die hebben een kleiner huis en het is daar nu veel warmer binnen, dan bij ons thuis. Dus dat ligt ook aan de vochtigheid binnen dat een grafische kaart harder draait?

Vroeger was het echt als een zware game opgestart moest worden, dat de grafische kaart ventilator heel hard draaide, maar nu dus ook als er geen zwaar spel gespeeld wordt. Dus het ligt gewoon aan het weer dat de grafische kaart luider wordt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ja. De koeling loopt hartder als de chips warmer worden. Met dit weer koelt de lucht minder dan normaal en m oet de ventilator harder draaien => Meer lawaai

Als de ventilator (koeling) op die kaart thermostatisch geregeld is is het logisch dat die meer geluid gaat maken. Want het geluid is eigenlijk alleen de koeling ps. Mijn computer maakt nu ook veel meer geluid. De ventilator draait continu terwijl van de winter de PC niet te horen was.

ja hij gaat harder draaien door dat de microchip warmte voelt gaat hij harder draaien

Opa vertelt een verhaaltje: in mijn eerste NL computer moest ik uit de kap met een ijzer schrobzaag een cirkel zagen en daarop een buis- ventilator monteren, omdat bij hogere temperaturen mijn grafische kaart uitviel. Die kaart was een flauwe afspiegeling van mijn huidige dual head grafische kaart. Tegenwoordig is het ingebouwd, en regelmatig gaat de ventilator automatisch op een standje hoger. Maar ik heb geen processor ventilator meer, maar een heatsink. Veel minder geluid.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100