Hoe een Kant en klare computer up te graden?

Mijn specs:
Intel® Core™ i7-8700 processor
Windows 10 Home
AMD Radeon™ RX 560 graphics
1 TB (1.000 GB) Toshiba harde schijf
128 GB PCIe SSD
8 GB DDR4 werkgeheugen

MEDION® AKOYA® P66054 heet ie.

Videokaart is bagger, HDD hoeft niet, SSD mag meer, Werkgeheugen heb ik al 8GB bijgeprikt. Processor is goed. Netwerkkaart heb ik: Realtek PCIe GbE Family Controller

Heb 100,0Mbps internet moet dus ook naar minimaal 1000,0Mbps.

Ik vroeg mij af of het slimmer is om een nieuwe pc te kopen (zelf in elkaar gezet) of deze kant en klare PC te upgraden. Ik wil graag GTAV spelen op minimaal High graphics, speel ook FiveM, vaak last van citybug en lag.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit is een mooi voorbeeld van een PC die je prima kan upgraden. -Videokaart De vraag is of je voeding een PCIe-stroomconnector heeft en zo ja welke (6 pins of 8 pins). Dit kan je zelf even checken door de PC te openen (stroom eraf) en te kijken of je huidige videokaart een PCIe-stroomkabel nodig heeft, of dat er een ongebruikt aan de voeding hangt. Zo ja tel het aantal pins. Het aantal pins bepaalt hoe sterk de videokaart is die je kan kopen. Een nVidia GTX 1650 heeft genoeg aan een 6-pins. Een 1660(super) heeft al weer 8-pins nodig. Verder is het niks anders dan de oude kaart eruit te halen en de nieuwe erin te doen. Je budget bepaalt hoe goed de kaart is. Met een GTX 1650 zit je al goed. https://www.youtube.com/watch?v=o0cGLKSZLUU Of een AMD Radeon 580 https://www.youtube.com/watch?v=d5Jo9mvphIc -Netwerkkaart Je hebt al een 1Gbps (1000Mbps) netwerkkaart. Of bedoel je dat 1Gbps internet wil, dat heeft niks met een PC upgraden te maken. Daarvoor moet je zoeken naar een internet provider die dat biedt. Je zal dan effectief op glasvezel uitkomen. T-Mobile doet wel 1000Mbps https://www.t-mobile.nl/thuis/shop/alle-pakketten?ch=es&cc=con&sc=acq Overigens is 1Gb internet voor weinig dingen echt nodig. Ja het is prettig als je een game download van Steam, maar voor 99% van de tijd op internet is het zinloos. -HDD/SSD Ik zou er 1 extra SSD bij doen. Van 512GB of 1TB https://tweakers.net/pricewatch/1131815/samsung-860-evo-1tb.html Daar zet je dan je games en programma's op en op de 128 GB laat je mooi Windows staan. Op de HDD kan je dan je video's en grote (media)bestanden laten staan die geen snelle toegang vereisen. Praktisch gezien niet meer dan een SSD kopen en SATA-kabeltje. SATA-aansluiting vinden op je moederbord en inpluggen. === Plaatje toegevoegd van een PCIe stroomstekker 6+2 pins en op de videokaart afgebeeld zit zowel een 6 als een 8 pin aansluiting.

Toegevoegd op 11 november 2019 21:26: tekst, afbeelding

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100