Kan je twee verschillende merken RAM in één computer gebruiken?

Is dit mogelijk met zowel DDR3 als DDR2 geheugen (niet met elkaar, uiteraard)? Of moet je hiervoor twee dezelfde RAM-kaarten hebben? Zou je bijvoorbeeld een bepaald merk RAM-kaart hebben van 1GB en hier een 2GB kaart van een ander merk bijdoen, zou dit dan werken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Met RAM mixt alles zolang het idd geen andere type is (DDR2/3). Het is wel zo dat de langzaamste RAM leidend is. Duur en snel geheugen bijplaatsen is zonde. Om alle problemen te voorkomen wordt in de regel wel geadviseerd om exact hetzelfde geheugen te gebruiken.

De RAM kaarten dienen de zelfde taal te spreken, dus zoveel mogelijk dezelfde snelheid, type en grote. Hoe groter de overeenkomst de groter de kans dat er geen problemen zijn en dat alle geheugen op de kaarten herkent en gebruikt kan worden. Verschillende merken in een computer is niet het grootste probleem. Het laatste voorbeeld zou heel goed kunnen werken, maar je dient het altijd even uit te testen, dus zorg dat je meerdere RAM-kaarten hebt om uit te testen om te komen tot de meest optimale combinatie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100