Wat is het effect van 2 videokaarten ipv 1?

Ik heb nu een videokaart (gtx750ti) en ik wil gaan upgraden, maar ik vind het zonde om mn huidige gpu dan zomaar in de kast te leggen, ik wil hem dus als 2e videokaart gebruiken, maar geeft dit betere prestaties in games? Zover ik weet kan je dan alleen een 2e scherm aansluiten. Moet de nieuwe gpu ook van hetzelfde merk zijn?

Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je wilt 2 videokaarten tegelijk wilt laten werken zul je gebruik moeten maken van CrossfireX. Hiervoor heb je een goed moederbord nodig. Ook is enige kennis van hardware vereist, natuurlijk kun je dit ook in een computerwinkel laten doen.

Wat eerder genoemd is is niet correct. Met nvidia kaarten zoals de 750 ti heb je SLI ondersteuning op je moederbord nodig. De kaarten moeten wel allebij nvidia kaarten zijn. En ze moeten qua kracht wel een beetje bij elkaar in de buurt zitten. Houdt er wel rekening mee dat het plaatsen van 2 kaarten niet de performance verdubbelt. Je krijgt ong x1,5 keer de kracht van de eerste kaart met sli. Houdt er ook rekening mee dat je voeding sterk genoeg is , en genoeg aansluitingen heeft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100