Kan ik mijn oude Ubee EVW320b Wi-Fi modem gebruiken als switch?

Ik heb sinds kort een nieuw Wi-Fi modem waarvan ik de Wi-Fi functie niet gebruik. Mijn draadloos netwerk komt van een externe router die een groter bereik heeft.

Nu zit ik dus met de vraag of ik mijn oude Ubee EVW320b Wi-Fi modem kan gebruiken als internet switch? Uit mijn huidige modem lopen een aantal kabels naar boven, waarvan een naar zolder. Zou het dan mogelijk zijn om mijn oude Ubee modem op zolder te gebruiken als een switch zodat ik er daar meer apparaten op aan kan sluiten?

En het is geen vereiste, maar is het dan ook mogelijk om op mijn oude modem ook een nieuw netwerk aan te maken voor op zolder?


Alvast hartelijk bedankt,
Bart Gielen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op zich kan het. Waarschijnlijk zit er echter firmware op van je provider en die zal het niet toelaten ( gezien het stickertje op de lan poorten. Je zal in dat gevalop zoek moeten gaan naar originele firmware. Als je dat gelukt is sluit je hem aan op een computer en log je in met de standaard gegevens van het modem. Door de nieuwe firmware zou hij namelijk weer op de fabrieksinstellingen staan. Als je bent ingelogd moet je de DHCP functie uitschakelen; anders staan er meer apparaten IP-adressen uit te delen en dat gaat fout. Geef het modem meteen een eigen IP-adres zodat daar geen problemen in ontstaan. De Modem zet je op zolder - bedraad - neer, niet op de wan, maar op een lan poort. Je hebt nu een switch op zolder èn een draadloos netwerk. Toegevoegd na 5 minuten: Overigens koop je voor een €30,- een 8-poorts switch die je een hoop netwerk gezeur uit handen neemt als je hier niet zo handig in bent

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100