pc valt uit na circa 20 minuten, en wil daarna niet aan. Ochtend erna werkt wel weer, maar zelfde probleem, wat is er aan de hand?

Ik doe niks raars op de computer, gewoon internetten en email. Ik kan gewoon werken als normaal, alles werkt prima, en zo ineens gaat hij uit, geen blue screen of iets, gewoon alles uit alsof iemand de stekker eruit trok.

Zou het kunnen dat er iets oververhit is? Maar wat zou het dan kunnen zijn? Dan weet ik waar ik naar moet kijken.
Een tijd geleden ook al zoiets gehad, toen is RAM vervangen en werkte hij weer, maar nu doet hij weer vreemd.

Toegevoegd na 43 seconden:
Gaat trouwens om een pc met Windows 7.
Ik heb wel beetje in logbestanden lopen neuzen, maar daar werd ik niet veel wijzer van.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het lijkt erop dat je computer oververhit raakt en hierdoor uitvalt. Wellicht heeft zich teveel stof opgehoopt in de computer.

Ik heb een tijd precies hetzelfde probleem gehad, maar het op kunnen lossen door de computer open te maken en voorzichtig uit te zuigen. Er zat stof in dat dit veroorzaakte. Na het zuigen was het uitvallen een stuk minder. Na verloop van tijd kan het zijn dat het weer terugkomt maar als je hem dan weer even uitzuigt zou het weer beter moeten zijn. En voor het zuigen zou je eventueel nog met een busje geperste lucht in de onbereikbare hoekjes kunnen spuiten zodat de stof daar los komt en je het gemakkelijker op kunt zuigen. Succes!

Het lijkt inderdaad op overhitting en de tip van stofzuigen is goud waard. Afhankelijk van je type pc kan het ook iets anders zijn dan stof. Een erg oude pc kan het probleem hebben dat de koelingpasta toe is aan vervanging. Koelingpasta zit op verschillende belangrijke onderdelen zoals je processor. Als je de stof hebt weggehaald en het gebeurt nog steeds, google eens op portable "core temp". Dat is een programma die niet geinstalleerd hoeft te worden en verteld je direct de temperatuur van je processor. Zie je een temperatuur boven de 60 graden, dan kan je de pasta laten controleren door een beetje technisch persoon.

misschien gebruik je meer dan 16A in een stopcontact waardoor hij uit gaat, maar dat zou misschien geen reden zijn dat hij aan gaat het kan ook aan teveel houd stof of de ventilator in je computer werkt niet omdat er een draadje los is dit kunnen redenen zijn waarom je ding niet werkt

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100