Ik moet de toetsen van mijn toetsenbord aanpassen. Hoe doe ik dit?

Hoi,

ik moet Russische brieven maken en nu wil ik de toetsen aanpassen, zodat de Russische Q op de plek zit van de Nederlandse Q, de Russische A op de plek zit van de Nederlandse A enz. Op mijn oude laptop stond dit ingesteld, maar ik ben na een aantal jaar vergeten hoe ik dit aangepast heb? Iemand een idee, alvast bedankt.

Toegevoegd na 5 dagen:
Ik heb het gevonden. Is geen standaard optie binnen Windows. Heb er destijds het programma Keyboard Layout Manager voor gebruikt. http://www.klm32.com/

Weet jij het antwoord?

/2500

Is dat niet in configuratiescherm-landinstellingen dat je gewoon een taal (russisch of cyrillisch) moet toevoegen en dat je toetsenbord automatisch volgt?

Bij Windows Ultimate kun je de taal instellen en daarmee ook die van je toetsenbord. Je gaat naar het configuratiescherm en klikt op Klok, taal en land. Dan op invoermethoden wijzigen klikken. Dan komt een keuze menu. Je klikt op "een taal toevoegen", zoekt je taal uit en je krijgt je pc in de gewenste taal. Toetsenbord inclusief. Toegevoegd na 2 dagen: Ik heb een aantal foto's toe te voegen... De tekst (wir war... ik kan geen russisch) heb ik met Microsoft Word geschreven... Toegevoegd na 2 dagen: Ha, nu zie ik ook wat jij eigenlijk wilt. Tja, niet goed gelezen. De Russische A op de A enz... lijkt me best wel moeilijk, omdat er in het russische alfabet toch veel andere tekens voorkomen dan in het Nederlandse. Wat je krijgt is de Russische indeling van je toetsenbord. Het enigste, waar je misschien iets aan hebt, is je toetsenbord op US International te zetten. Daarmee krijg je veel extra tekens. Ik heb dat altijd standaard voor Duits en Portugees... die hebben ook aparte tekens.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100