Kun je probleemloos High Definition content streamen vanaf een NAS naar een TV?

Ik wil een NAS (netwerk harde schijf) aanschaffen om daar HD content op te zetten en vervolgens te streamen naar een (full HD) TV. Theoretisch schijnt het allemaal geen probleem te zijn, maar de ervaringen die ik hoor en lees zijn een stuk minder positief. Het beeld schokt, het geluid loopt niet synchroon, ondertitels ontbreken. Dat soort ellende schijnt eerder regel te zijn dan uitzondering.

Met welke NAS en eventueel aanvullende apparatuur (en kabels?) kan ik HD films downloaden en vervolgens kijken, zonder tijdens de film alleen maar met het oplossen van storingen bezig te zijn? Ik weet dat ik op kieskeurig kan kijken, maar ik wil graag de mening en advies horen van mensen bij wie het naar behoren werkt, of juist niet (en mijn beeld van deze techniek bevestigen).

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb deze... http://www.playonhd.com/en/ A.C. Ryan mediaplayer met 500GB HDD. Op het netwerk aan te sluiten, met HDMI op de TV. Deze heeft zelfs een torrent-download, die zelf zonder computer kan downloaden. Mediastreamen vanaf de computer HDD is ook geen probleem. Maar ik kopieer het altijd eerst, zodat ik de PC niet hoef aan te laten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100