De muis op mijn PC schiet soms spontaan weg. Ook wanneer ik er een andere mus aanhang. Hoe kan dat? Virus? Of kan ik iets downl. om het te voorkomen?

Weet jij het antwoord?

/2500

dit heb ik ook het komt eigenlijk doordat je pc een beetje hangt ook al merk je dat niet. je kunt probeerden je programma van je muis opnieuw te installeren. of je kijkt eens bij je muis instellingen. hier kun je vanalles instellen kijk hier is rond dan vind je normaal je gevoeligheid zet dat eens wat hoger of lager dan zie je vanzelf wel hoe het gaat

Dat wordt veroorzaakt omdat de het oog van je optische muis informatie krijgt om daar heen te bewegen. Als dat niet de bedoeling was dan is de oorzaak meestal te vinden in onregelmatigheden van het oppervlak waarover je je muis beweegt. Bijvoorbeeld oneffenheden in het oppervlak (zoals putjes/krasjes in een tafelblad) geven zeer snel wisselende signalen aan je muis waardoor die er als een razende vandoor gaat. Ook het niet helemaal vlak houden van je muis geeft dat soort signalen. Oplossing is vrijwel altijd het gebruiken van een muismat en/of het minder gevoelig afstellen van je muis.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100