Kan het scherm van een laptop breken door hem open te vouwen?

Mijn ma heeft een Acer E1 model V5WE2. Toen ze er gisteren op wou werken bleek het scherm stuk. We zijn ermee naar de winkel geweest en volgens de verkoper is dit door te vallen of er iets op te zetten (en dus geen garantie om te laten maken, hoewel het een laptop van in november 2013 is). Maar wij zijn zeker dat dit niet gebeurd is, de buitenkant is ook niet beschadigd. Maar het is een laptop met een zeer dun scherm, zou dit dan niet kunnen breken door hem open te vouwen (is geen handig ding om open te vouwen, weinig pak aan). En zouden we er dan toch geen garantie op krijgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, dit is een bekende klacht die bij veel laptops voor komt. De scharnieren van het scherm bieden weerstand zodat deze dicht blijft in de tas en rechtop kan blijven staan wanneer er met het apparaat gewerkt wordt. Door het regelmatig open en dicht gaan van het scherm wordt er dus regelmatig kracht op uitgeoefend. Kleine barstjes in het plastic kunnen daardoor groeien en uiteindelijk kan er een grote breuk ontstaan. Meestal in de horizontale richting. Het is een beetje als metaalmoeheid in een vliegtuig. Daar kan ook plots een grote scheur ontstaan als gevolg van talloze kleine bewegingen.

Het ligt er ook aan hoe er met de laptop omgegaan wordt. en hoe je het scherm open vouwt. al maak jij hem vanaf de bovenkant open met een vrij dun scherm zal deze op den duur 'breken'.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100